Αμετάθετος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους τους χρέους, σημείωσε τη Δευτέρα ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον Real FM.

«Τη θέση μας για το δημόσιο χρέος την είπε με πάρα πολύ σαφήνεια ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Είπε τρία πράγματα, τα οποία είναι οι αποφάσεις μας, η γραμμή μας, η στρατηγική μας και θα πάμε αμετάθετα σε αυτήν. Είπε πρώτον, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Είπε, δεύτερον, ό,τι απομείνει από το δημόσιο χρέος να το πληρώσουμε με ρήτρα ανάπτυξης, δηλαδή να έχει ανάπτυξη η χώρα και όχι από θυσίες του ελληνικού λαού. Και το τρίτο, το οποίο είπε είναι ότι χρειαζόμαστε περίοδο χάριτος, μπορεί να είναι 4-5 χρόνια, που δεν θα πληρώνουμε τόκους και τοκοχρεολύσια για να μπορούν αυτοί οι πόροι να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη της χώρας», διευκρίνισε.

«Αμετάθετος στόχος μας», πρόσθεσε, «είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους τους χρέους. Όχι έτσι για γινάτι, για πείσμα. Αλλά γιατί αν δεν συμβεί αυτό αν δεν διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάρει ανάσα ο λαός και η χώρα μας».

Αναφερόμενος στην έλευση της τρόικας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «τελικά όταν έρχεται η τρόικα στην πατρίδα μας φαίνεται ότι ο ελληνικός λαός είναι σαν να βλέπει το έργο “Εφιάλτης στον δρόμο με τις λευκές”, μόνο που εδώ είναι ο “Εφιάλτης στον δρόμο με τα προαπαιτούμενα”. Για 1.000 προαπαιτούμενα μίλησαν. Μόνο που στον ρόλο του Φρέντυ Κρούγκερ είναι δυστυχώς η τρόικα. Το τι μας ζητάει η τρόικα το γνωρίζουμε. Το θέμα είναι τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Η μέχρι τώρα συμπεριφορά της μας έχει αποδείξει ότι λίγο πριν έρθει η τρόικα σηκώνει τους τόνους για κάποια δευτερεύοντα, ενδεχομένως, ζητήματα και κυρίως όταν φεύγει η τρόικα και έχουνε τελειώσει οι διαπραγματεύσεις, πάντα αυτή η κυβέρνηση υποτάσσεται εθελόδουλα στις θρασύτατες απαιτήσεις της τρόικας.

Επειδή σε αυτό έχουμε συνηθίσει, και επειδή όλη η συμπεριφορά και η πολιτική αυτής της κυβέρνησης δείχνει ότι λειτουργεί σαν αγκιστρωμένο ψάρι στο δόλωμα της τρόικας, είμαστε πάρα πολύ ανήσυχοι ότι για άλλη μια φορά θα υποχωρήσουν σε αυτές τις απαράδεκτες και προκλητικές απαιτήσεις».