Κατόπιν πρόσκλησης της γενικής διευθύντριας Claude France Αrnould και σε συνέχεια των συστηματικών επαφών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας, ο Υπουργός Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε, χθες Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 τα γραφεία του Οργανισμού στις Βρυξέλλες.

Αφού προηγήθηκε παρουσίαση των δράσεων των προγραμμάτων που υλοποιεί ο Οργανισμός, ο κ. Αβραμόπουλος εξήρε τον ρόλο και την σημασία του ΕΟΑ και αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω στήριξής του. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προοπτική ανάληψης συντονιστικού ρόλο από τον Οργανισμό και συμβολής του στις δράσεις για την ανάδειξη της αμυντικής βιομηχανίας, μέσα από την οργανική δραστηριοποίησή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Θετικές χαρακτηρίζονται οι προοπτικές για την διεύρυνση της θεματικής των προγραμμάτων που υλοποιεί ο οργανισμός, της συμμετοχής των κρατών μελών στην εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων καθώς και στην ανάπτυξη και αξιοποίηση προγραμμάτων, διττής φύσεως.

Στις Βρυξέλλες ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε ακόμη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Gianni Pitella, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Claude Moraes, καθώς και με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.