Κοινές δράσεις σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος (τουρισμός, πολιτισμός, αγροτικός τομέας, ενέργεια, υδάτινοι πόροι, περιβάλλον) αποφάσισαν για το άμεσο μέλλον οι περιφερειάρχες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και Θεόδωρος Καρυπίδης, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τη γεωστρατηγική θέση των περιοχών μας και, μέσα από συνέργειες, να ενισχύσουμε το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμβάλλοντας στην τόνωση της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης στον τόπο μας», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ.Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ.Καρυπίδης, έκανε λόγο για ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας των αιρετών Περιφερειών μέσα από την ανάπτυξη κοινών δράσεων, που θα έχουν ως στόχο την εξωστρέφεια στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οι δύο περιφερειάρχες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το προσεχές διάστημα σε νέα συνάντηση στην οποία θα λάβουν μέρος και οι αντιπεριφερειάρχες.