Να κλείσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα ενόψει του ταξιδιού στο Παρίσι για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και την έναρξη των συνομιλιών για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά και με το βλέμμα στις ανακοινώσεις της ΔΕΘ και τα εκλογικά οφέλη, θα επιχειρήσουν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το πρωί. Στη συνάντηση αναμένεται να είναι παρών και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες επί τάπητος αναμένεται να βρεθούν οι βελτιώσεις στις αστοχίες του ΕΝΦΙΑ, που αποτελούν ζήτημα μείζονος σημασίας για το Μαξίμου, αφού έχει πληγεί σημαντικά η εικόνα της κυβέρνησης. Εν τω μεταξύ η παρέμβαση του Νίκου Σηφουνάκη με επιστολή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία απειλεί με «αντάρτικο», έχει βάλει φωτιά στη Χαριλάου Τρικούπη.

Αιχμή του δόρατος πάντως στη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων θα είναι όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις συζητήσεις με την τρόικα που θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι.

Ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι τους δύο εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού θα απασχολήσει το αγκάθι του αντιρατσιστικού, το οποίο ένεκα αντιδράσεων έχει μετατραπεί σε γιοφύρι της Άρτας, αφού για δεύτερη φορά παραπέμφθηκε στις καλένδες. Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να μπει στο αντιρατσιστικό και η ρύθμιση για τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια ώστε να μπορούν να υπογράφουν Σύμφωνο Συμβίωσης. Το θέμα ήρθε στη Βουλή από τη Χαριλάου Τρικούπη με τροπολογία του βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου.