Για τη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν για πολλές μέρες είχε πυρετό. Παρά τα 9 τεστ που έκανε, τα οποία τον έβγαζαν αρνητικό, τα συμπτώματα δεν περνούσαν και έτσι κατέληξε να νοσηλευτεί στον Ευαγγελισμό.

«Η μάχη έχει τελειώσει, είμαι αρκετά καλύτερα. Πέρασα 15 μέρες πολύ δύσκολες, με υψηλούς πυρετούς, όπου αναγκάστηκα και νοσηλεύτηκα στον Ευαγγελισμό για μία εβδομάδα. Ήταν μια δοκιμασία μεγάλη, ο ιός είναι ύπουλος, δεν εξετάζει ηλικία και φυσική κατάσταση.

Στις 28/2 ένιωσα άσχημα, ρίγη, είχα τη δυστυχία να κάνω αρκετά τεστ, 9, που με έβγαζαν αρνητικό. Χάθηκε έτσι ένας σημαντικός χρόνος, πέρασα τον ιό στο σπίτι μου. Είχα εξουθενωθεί και αναγκάστηκα να πάω στον Ευαγγελισμό, όπου διαγνώστηκα. Είχα αρκετές μέρες αδυναμία και προσανατολιζόμουν ότι είχα COVID. 8 μέρες μετά τον πρώτο πυρετό κατάλαβα ότι κάτι τρέχει. Ο μεγάλος φόβος ήταν όταν στον Ευαγγελισμό είδα τον αγώνα των νοσηλευτών και γιατρών, σε σημαδεύει για μια ζωή» είπε.

Ο βουλευτής της ΝΔ περιέγραψε τον διαρκή φόβο που ένιωθε και κάλεσε όσους συνεχίζουν να αμφισβητούν ακόμα την ύπαρξη του κορονοϊού να μην το κάνουν, γιατί είναι ένας ύπουλος ιός που δεν κάνει διακρίσεις.

«Δεν υπήρχε στιγμή που να μην φοβηθώ. Και σε όσους έχουν ακόμα αμφιβολία θα τους επαναλάβω ότι μπορεί ένας υγιέστατος άνθρωπος που δεν έχει καπνίσει ούτε μία φορά, μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση. Να σταματήσει η αμφισβήτηση του ιού. Το θέμα είναι να μην βιαστούμε, να μην ρισκάρουμε, το πρόταγμα είναι η δημόσια υγεία. Κόλλησα σίγουρα κάπου στον Πειραιά. Ήμουν από τουης πολύ προσεχτικούς, που είχα πάρει μέτρα και απέφευγα τις κοινωνικές συναναστροφές».

«Είχα μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη από τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τους φίλους μου, τη Νέα Δημοκρατία. Το να είσαι απομονωμένος είναι άγριο» κατέληξε.