Για κατάφωρη παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας «με τις πλάτες κιόλας της πλειοψηφίας της Διάσκεψης των Προέδρων και του ίδιου του προέδρου της Βουλής κ. Τασούλα», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 σχολιάζοντας την άρνηση του πρωθυπουργού να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης.

Προφανώς, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να απαντήσει στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη που του έθεσε το ερώτημα: «Κύριε Πρωθυπουργέ είστε γνωστής της υπόθεσης διασυρμού με χρήση αστυνομικής βίας των οροθετικών γυναικών την Άνοιξη του 2012 με εντολή και πολιτική-ηθική ευθύνη του κ. Χρυσοχοΐδη; Εσείς, προσωπικά θεωρείτε πως εκείνος ο διασυρμός του 2012 ήταν σύννομος και ηθικά αποδεκτός»;

Το ΜέΡΑ 25 τονίζει επίσης: «Κατανοούμε λοιπόν την δύσκολη θέση του πρωθυπουργού που προφανώς ντρέπεται γι’ αυτές του τις επιλογές. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας, θα τον διευκολύνει σε αυτή την κατακρεούργηση της δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου;»