Για επιπλέον επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας –μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη- μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, προαναγγέλλοντας τες.

«Με την τρομοκρατία ο αγώνας είναι διαρκής και επίπονος και επιβάλλει από όλες τις πλευρές σοβαρότητα και κυρίως επαγρύπνηση» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής ο, Βασίλης Κικίλιας. «Το διακύβευμα είναι αυτή η ίδια η δημοκρατία μας. Πολύ σύντομα θα γράφετε για νέες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας» λέει.

Αναφέρει πως η προτεραιότητα του είναι η προστασία του πολίτη και πως γι αυτόν ακριβώς τον λόγο εκτιμά πως ο ρόλος της αστυνομίας είναι πρωτίστως προληπτικός. Για να συμβεί, ωστόσο, αυτό -όπως λέει- «η αστυνομία οφείλει να βγει από τα γραφεία και να έχει φυσική παρουσία στις γειτονιές και στην καθημερινότητα του πολίτη, επεμβαίνοντας μόνο όταν χρειάζεται να εφαρμόσει τον νόμο».

Βεβαιώνει πως η αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ θα προχωρήσει, όπως είχε σχεδιάσει ο προκάτοχός του υπουργός, ωστόσο, όπως τονίζει «αυτό δεν είναι αυτοσκοπός».

Σε ό,τι αφορά στην πολιτική στάση που θα τηρήσει έναντι της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κικίλιας σημειώνει πως «η συντεταγμένη πολιτεία διώκει παραβατικές και εγκληματικές συμπεριφορές και όχι ιδέες».