Νέες αποχωρήσεις σημειώνονται από το πρωί της Πέμπτης στη Δημοκρατική Αριστερά, αποτυπώνοντας το βαρύ κλίμα στην Αγίου Κωνσταντίνου. Διαφωνίες, εντάσεις και διαφοροποιήσεις ταρακούνησαν το ήδη ανάστατο εσωτερικό του κόμματος.

Η επόμενη των ευρωεκλογών και του καταποντισμού της ΔΗΜΑΡ βρήκε την Αγίου Κωνσταντίνου σε κρίση πολιτικού σχεδιασμού και στρατηγικής. Μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και στελέχη του κόμματος έθεσαν ανοιχτά θέμα ηγεσίας αφήνοντας αιχμές για τις πολιτικές επιλογές του Φώτη Κουβέλη, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την κατακόρυφη πτώση των ποσοστών της ΔΗΜΑΡ σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2012.

Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012 η ΔΗΜΑΡ κέρδισε το 6,26% των ψήφων και 17 έδρες. Σήμερα έχει 11 έδρες και καταγεγραμμένο ένα ποσοστό 1,23% στις ευρωεκλογές.

Το πρωί παραιτήθηκε η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου η οποία δεν υπέγραψε την πρόταση για δημοψήφισμα. Η κ. Μάρκου ασκεί σφοδρή κριτική στον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη. Στην επιστολή της τονίζει πως νιώθει πλέον ξένη με το κόμμα.

Λίγο αργότερα ο Φώτης Κουβέλης διέγραψε τον Γρηγόρη Ψαριανό γιατί δεν υπέγραψε την πρόταση για δημοψήφισμα.

«Ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρας» είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός, σχολιάζοντας την απόφαση διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM είπε ακόμα πως δεν ενημερώθηκε επισήμως από το κόμμα για την απόφαση αυτή, δηλαδή την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά όπως σημείωσε για τον Φώτη Κουβέλη, «ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρας».

Αμέσως μετά τη διαγραφή Ψαριανού, την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς γνωστοποίησε ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, στο γραμματέα Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Στην επιστολή του, ο κ. Παπαδόπουλος υπερασπίζεται τον Γρηγόρη Ψαριανό και αναφέρει ότι θεωρεί «αδιανόητο να διαγράφεται ένας βουλευτής, ο οποίος έχει δικαιωθεί στον απόλυτο βαθμό».

Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν βασικό στέλεχος της μειοψηφίας του κόμματος και, είχε αποφύγει να παραστεί στις δύο συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής μετά τις ευρωεκλογές.

Επίσης, στο παρελθόν είχε εκφραστεί υπέρ της Ελιάς και συμμετείχε σε εκδηλώσεις της διαλυμένης Κίνησης των 58.