Μία μέρα μετά τη διαγραφή του από τη Δημοκρατική Αριστερά, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ως ανεξάρτητος πια βουλευτής, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε: «Πιο συγκλονιστικό από τη διαγραφή μου είναι ο τρόπος που αυτή έγινε». Μάλιστα, επέρριψε ευθύνες στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ γιατί, όπως είπε, «ο Φώτης Κουβέλης αρνούνταν διάλογο για την Αριστερά και τώρα στέλνει επιστολές κάθε μέρα στους ενδιαφερόμενους». Επίσης, τόνισε: «μπορεί να άργησα να καταλάβω ότι ο Φώτης Κουβέλης θεωρούσε το κόμμα ιδιοκτησία του».

«Αυτά που έλεγα», ανέφερε ο κ. Ψαριανός, «έπεφταν στο κενό. Ο ιδιοκτήτης θα κάνει ότι νομίζει και σε όποιον αρέσει. Αυτό έχει αποδειχθεί πια» και πρόσθεσε ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για «το ξεκατίνιασμα κάποιων τύπων του 1%».

Ο κ. Ψαριανός ρωτήθηκε και για το αν θα πάρει μετεγγραφή στο Ποτάμι. «Συζητάμε, έχουμε στενή σχέση με το Ποτάμι όμως δεν θα ενταχθώ σε αυτό», είπε και τόνισε: «Θα συνεργάζομαι ως ανεξάρτητος με τη ΔΗΜΑΡ και με το Ποτάμι και με όλες τις ομάδες του χώρου της προοδευτικής μεταρρυθμιστικής συμπαράταξης που θα ήθελα να υλοποιηθεί».