Με νέους θα συζητήσει σήμερα στο διαδίκτυο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και θα αναζητήσει μαζί τους λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους, την εργασία τους, την οικογένειά τους, την καθημερινότητά τους, την προσπάθειά τους να ενταχθούν στην παραγωγή. Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στις 3 μ.μ. και θα διαρκέσει 70 λεπτά.

Αναλυτικά σήμερα:

 Στην Ορεστιάδα θα βρίσκεται η Επίτροπος, αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρομ, με σκοπό να παρακολουθήσει τις επιχειρήσεις της Ομάδας Ταχείας Συνοριακής Επέμβασης (RABIT) στα χερσαία σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας.

Στην Ορεστιάδα θα βρίσκεται και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μαζί με τον Γάλλο υπουργό Μετασνάστευσης, Eric Besson και την Ευρωπαία Επίτροπο, Σεσίλια Μάλμστρομ, τον εκτελεστικό διευθυντή του FRONTEX, Ilkka Laitinen. Θα επισκεφθούν τις περιοχές των ελληνικών συνόρων, όπου θα αναπτυχθούν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του FRONTEX.

Δεύτερη ημέρα η σημερινή του συνεδρίου που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Ιδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ με θέμα: “Διασφαλίζοντας Ευημερία για Ολους: Αξίες και Πολιτικές της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς”, στο αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά (Αιόλου 82-84). Αντικείμενο του συνεδρίου είναι η ιστορική διαμόρφωση και η σύγχρονη πορεία της “Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς”, που αποτέλεσε θεμέλιο του ευρωπαϊκού κράτους πρόνοιας και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι τις μέρες μας. Το θέμα στις επιμέρους πτυχές του θα αναλύσουν πολιτικές προσωπικότητες, διαπρεπείς πανεπιστημιακοί, ερευνητές, και στελέχη οικονομικών οργανισμών από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Στο Αμπου Ντάμπι θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, προκειμένου να συμμετάσχεισ τις εργασίες του φόρουμ που διοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μαζί με το Διεθνές Ινστιτούτο Ειρήνης (International Peace Institute) με θέμα “Μέση Ανατολή: Ενέργεια και Ασφάλεια”. Οι εργασίες του Φόρουμ θα κινηθούν γύρω από τέσσερις βασικές ενότητες: την αλληλεξάρτηση της Μ. Ανατολής με τον υπόλοιπο κόσμο, την ειρηνευτική διαδικασία, τη γεωστρατηγική θέση του Ιράν στην περιοχή και τα θέματα ενέργειας και ασφάλειας στη Μ. Ανατολή. Στο περιθώριο του Φόρουμ ο κ. Δρούτσας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των Εμιράτων, σεΐχη Abdullah.

Επίσκεψη στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας θα πραγματοποιήσει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στις 10:30 π.μ. θα συναντηθεί με τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένω. Στις 11 π.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων του Ναυπηγείου. Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τη διοίκηση της εταιρείας.

Περιοδεία στο Περιστέρι θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στις 10:30 π.μ. θα μεταβεί στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού: “Ενεργοί πολίτες για την ανατροπή στο Περιστέρι” (Παναγή Τσαλδάρη και Αιμιλίου Βεάκη). Στις 11 π.μ. περιοδεία στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως. Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη το ΙΚΑ Περιστερίου (Βασ. Αλεξάνδρου 105).

Στις 7:30 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα εμφανιστεί στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του Γιώργου Παπαδάκη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Στις 8:15 π.μ. θα μιλήσε στην εκπομπή “Star Morning Show”, των Αντώνη Βλαβογελάκη, Μαρίας Αμανατίδου και Ακη Αναστασιάδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Star FM 97,1. Στις 10 π.μ. θα παραχωρήσει τηλεφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Αδάμ, στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100. Στις 10:15 π.μ. θα παραχωρήσει τηλεφωνική συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Rainbow Radio 89 FM. Στις 3 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη στην εκπομπή της Γεωργίας Σαδανά, στον τηλεοπτικό σταθμό Europe One.

 Στις 7:30 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, στις Τεχνικές Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων. Στις 8:15 π.μ. επίσκεψη στον Δήμο Νέας Κυδωνίας. Στις 9:30 π.μ. περιοδεία στη Παλιά Πόλη-Σπλάντζια. Στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη στο Ε’ ΚΑΠΗ (Σπλάντζια). Στις 12:30 μ.μ. επίσκεψη στη Δημοτική Αγορά.

Στις 9:30 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή, στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Φαρμακευτικών Συλλόγων Δυτικής Μακεδονίας (ΣΥΦΦΑΣΔΥΜ). Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Κοίλα Κοζάνης. Στις 8 μ.μ στην Κοζάνη η εντρική προεκλογική ομιλία στο εκλογικό κέντρο (Ελ. Βενιζέλου 2).

Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη της υποψηφίας δημάρχου Αθηναίων, Ελένη Πορτάλιου, στο κέντρο πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών, του Δήμου Αθηναίων (Γαλατσίου 1 & Πατησίων). Στις 11:30 μ.μ. επίσκεψη στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην Πατησίων. Στις 6:30 μ.μ., μαζί με αντιπροσωπεία της Ανοιχτής πόλης, θα επισκεφθεί την περιοχή του Αγ. Ανδρέα Λαμπρινής (5ο Διαμέρισμα).

Στις 11 π.μ. επίσκεψη της νομάρχη Ηρακλείου, Βαγγελιώς Σχοιναράκη-Ηλιάκη στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου, σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 52ο Δημοτικό Σχολείο και το 61ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή Εσταυρωμένου.

Στις 6:30 μ.μ. στο Κλειστό Γήπεδο Σπόρτινγκ (Ηλία Ζερβού 89 και Σαρανταπόρου, Πατήσια) ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση.

Στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Πειραιάς Πολιτών-Καθαρή Συμφωνία», με ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Πειαριά, Γιάννη Μίχα. Θα ακολουθήσει συναυλία με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, υποψηφίων και μη, και συγκεκριμένα με τους Λένα Αλκαίου, Πόπη Αστεριάδη, Τάκη Κωνσταντακόπουλο, Αναστασία Μουτσάτσου, Δημήτρη Μπάση και Πένυ Ξενάκη. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο «Αττικόν», Αγίου Κωνσταντίνου 9.

Στις 7 μ.μ. στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1, δίπλα στον Κηφισό) συγκέντρωση του περιφερειακού συνδυασμού “Αττική Συνεργασία-ΟΧΙ στο μνημόνιο”. Θα μιλήσουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Αλέξης Μητρόπουλος και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Νότης Μαριάς.

Στις 7:30 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, στο Σύνταγμα, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού: «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας». Θα ακολουθήσει μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση με τη Λαϊκή Ορχήστρα “Αννα Μπιθικώτση” και τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων ερμηνευτών (Στ. Κόκοτας, Κ. Κούκα, Λ. Αλκαίου, Αλ. Χατζής, Σ. Δογάνης, Αντ. Μπούνα και Π. Τογκαρίδης).

Στις 7:30 μ.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων (Ιερά Οδός 151). Στην περιοδεία θα συμμετέχουν ο Μυτιληνιού Κώστας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και ο Βαΐου Μπάμπης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Στις 7:30 μ.μ. στην Ενωση Ποντίων Νικαίας (Καισαρείας και Κιλικίας) προεκλογική εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου Ρέντη, Γιάννη Μαρωνίτη. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από τους: Βασίλη Παϊτερη, Ζαννέτα Καλοσκάμη, Ελένη Κοταδάκη, Χρυσαυγή Πρέπα, Πρόδρομο Μαυρίδη, Πιάνο Σολίστ: Χριστίνα Εμμανουηλίδου.

 Στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης (Αγίου Δημητρία και 3ης Σεπτεμβρίου) η κεντρική ομιλία του ανεξάρτητου υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Μάκη Στεργίου με τον συνδυασμό «Εξουσία Πολιτών». Θα ακολουθήσει δεξίωση στον χώρο. Στις 11:30 το βράδυ θα γίνει πάρτι στο Maison Crystal (πρώην Interni).

Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας η τελευταία μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση του προεκλογικού αγώνα του επικεφαλής του συνδυασμού «Δυνατή Πελοπόννησος», υποψηφίου περιφερειάρχη, Δημήτρη Δράκου. Η ομιλία του θα γίνει μετά την ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.

Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου, η κεντρική προεκλογική ομιλία του δημάρχου Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλου και και επικεφαλής του συνδυασμού “Οραμα – Δημιουργία για το νέο διευρυμένο δήμο ΙΠ Μεσολογγίου”.