Σε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και με απόφαση του πρωθυπουργού αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους, μετά τη χαλάρωση των γιορτών να αυστηροποιηθούν και πάλι τα μέτρα για μία εβδομάδα λόγω ανησυχίας για αύξηση μετάδοσης τις τελευταίες ημέρες, όπου η κινητικότητα είχε αυξηθεί σημαντικά. Στόχος είναι να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική ακόμη περισσότερο, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το σχέδιο προβλέπει στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία να επανέλθει η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών.

Επισημαίνεται για τις εκκλησίες, ότι η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Η στόχευση προβλέπει ότι οι εκκλησίες μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.