«Τα αντιμνημονιακά συνθήματα της ΝΔ είναι παγίδα, η αντιμνημονιακή της θέση είναι μύθος και ψέμα», τόνισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «902».

Επεσήμανε δε πως δεν είναι τυχαία η αναφορά του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι θα εφαρμόσει το μνημόνιο για να υπάρχει συνέχεια και σημείωσε ότι οι προτάσεις της ΝΔ δεν έχουν καμία διαφορά από αυτά που κάνει το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, υπογράμμισε ότι για το ΚΚΕ αλλαγή σημαίνει ασυνέχεια με την προηγούμενη πολιτική, όχι αλλαγή προσώπων και κόμματος.

Αναφορικά με το κλίμα των ημερών και το σκηνικό τρομοκρατίας, η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε: «Ή είναι μια ενέργεια ενδεχομένως άσχετη, αλλά που αξιοποιήθηκε από διάφορους κύκλους ή είναι μια ενέργεια που αφέθηκε να εκδηλωθεί γιατί θα βοηθούσε το κλίμα».

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ έχει προγραμματίσει πορεία για την 15 Νοεμβρίου, μετά δηλαδή το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι εκείνη την ημέρα ο ελληνικός λαός πρέπει να δείξει ότι «έχει πάρει χαμπάρι ότι το μνημόνιο δεν είναι ένα πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, αλλά εργαλείο σωτηρίας των επιχειρηματικών ομίλων και των πιστωτών».

Ακόμη, η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τους υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος και των κομμάτων της αντιπολίτευσης στα νησιά του Αιγαίου ότι δεν βάζουν στην προεκλογική τους εκστρατεία το θέμα της «συνδιαχείρισης του Αιγαίου», διότι η πολιτική τους, η στρατηγική τους είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.