Ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης είναι «ίδιας κοπής με τον κ. Στουρνάρα», εκτίμησε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας παράλληλα πως τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει μετά τον ανασχηματισμό και ότι η κυβέρνηση είναι ουσιαστικά «χωρίς καύσιμα».

Μιλώντας «Στο Κόκκινο» ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ακόμη ότι ο νέος ΥΠΟΙΚ δεν πρόκειται να «αφήσει το δικό του αποτύπωμα» αλλά απλά θα εφαρμόσει την ίδια οικονομική πολιτική με τον προκάτοχό του.

«Είναι μια κυβέρνηση η οποία είναι χωρίς καύσιμα, δεν έχει να πει κάτι καινούργιο και φαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της συγκυρίας», παρατήρησε και πρόσθεσε ότι, με δεδομένα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η νέα κυβέρνηση «ξεκινά με τη σφραγίδα της έλλειψης πολιτικής νομιμοποίησης».

Αναφερόμενος στην συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, διευκρίνισε ότι ο κ. Τσίπρας θα θέσει το θέμα του χρέους, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να ακολουθηθεί μια διαφορετική πολιτική αντιμετώπισης των δημόσιων χρεών των κρατών μελών της Ε.Ε. από την ΕΚΤ.

Σημείωσε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει πρόθεση να θέσει το ζήτημα του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος στον κ. Ντράγκι, προσθέτοντας όμως ότι «αν τώρα στο πλαίσιο της συνάντησης τεθεί κι αυτό το θέμα, ενδεχομένως να τεθεί. Αλλά δεν είναι βεβαίως και της αρμοδιότητας του κ. Ντράγκι το πρόσωπο που προορίζεται για την Τράπεζα της Ελλάδας».