«Δεν είναι μόνο ότι η εναλλαγή προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα, που ουδόλως αφορά την ουσία της πολιτικής και η οποία θα εξακολουθήσει να εκπορεύεται από τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε, αλλά και το γεγονός πως ο Α. Σαμαράς με τις επιλογές του μετατρέπει τη ΝΔ ακόμα περισσότερο σε… βαστάζο του ΠΑΣΟΚ», σχολίασε σε σχέση με τον ανασχηματισμό ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος.

«Η επιλογή και η επαναφορά προσώπων, απολύτως υπεύθυνων για την… τοξική πολιτική που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία, είναι το νέο κατόρθωμα του πρωθυπουργού, που όπως φαίνεται δεν μπορεί ούτε να πιει νερό χωρίς την συναίνεση του Βενιζέλου», πρόσθεσε και εξέφρασε την άποψη ότι οι εκλογές δεν είναι πολύ μακριά, καθώς «ακόμα και αν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος δεν το θέλουν, το νέο κυβερνητικό σχήμα, γρήγορα θα τσακιστεί στα βράχια».

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλος, «γίνεται όλο και πιο φανερό πλέον ότι νέες πατριωτικές, αντικατοχικές πολιτικές δυνάμεις θα κληθούν σύντομα να διαμορφώσουν και να υλοποιήσουν ένα νέο πολιτικό και οικονομικό ΕΘΝΙΚΟ σχέδιο για την έξοδο της χώρας από τα δεσμά των δυναστών – δανειστών. Και θα είναι ευχής έργο εάν αυτές οι δυνάμεις εκπροσωπούν το σύνολο των πατριωτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου της χώρας, δημιουργώντας το νέο εθνικό μέτωπο, που εδώ και πολύ καιρό επιζητούμε στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής».