Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την αιφνίδια λήξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επανέρχεται σήμερα στο θέμα καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό. Και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκτίμησε πως η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης «κρύβει σκοπιμότητες».

«Είναι φανερό πως ο κ. Σαμαράς φοβάται την ανοιχτή Βουλή, εχθρεύεται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και επιλέγει τις “ασφαλείς” συνθέσεις των θερινών τμημάτων, για να ολοκληρώσει τις μνημονιακές του υποχρεώσεις με τον πιο ανώδυνο για την κυβέρνηση τρόπο, αλλά και για να μεταφερθούν οι συζητήσεις άρσης ασυλίας, μεταξύ των οποίων του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και του Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου, τον Οκτώβριο», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Πρωθυπουργός, όμως, είναι έκθετος για τη χθεσινή του απόφαση να κλείσει άρον-άρον τη βουλή και για έναν επιπλέον λόγο, αφού έχει χρέος απέναντι στους πολίτες και τη δημοκρατία να συζητηθεί το θέμα της Χρυσής Αυγής, όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και, όπως επιβάλλεται από την αναγκαιότητα καταπολέμησης του ναζιστικού φαινομένου», συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με δηλώσεις του στον Real FM. «Ήταν απαράδεκτο αυτό το κλείσιμο που έγινε χωρίς να υπάρξουν κοινοβουλευτικές διαδικασίες, χωρίς συζητήσεις, χωρίς να συζητηθεί αυτή η πρωτοβουλία στη διάσκεψη τον Προέδρων. Όλοι αιφνιδιάστηκαν», τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Εγώ κάνω πάρα πολλές υποθέσεις για τη σκοπιμότητα που κρύβει αυτό το κλείσιμο –γιατί σίγουρα κρύβει σκοπιμότητες. Το πρώτο και κύριο είναι ότι η κυβέρνηση θέλει κρίσιμα νομοσχέδια, κρίσιμα θέματα, κρίσιμα μέτρα, τα οποία χρειάζονται την έγκριση της Βουλής, να τα περάσει χωρίς προβλήματα».

Αναφερόμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής σημείωσε πως «βεβαίως πρέπει να τρέξουν πολύ πιο γρήγορα οι διαδικασίες». Πρόσθεσε ότι «βεβαίως δεν είμαι νομικός, αλλά μου κάνει εντύπωση ότι δεν έχει προχωρήσει η υπόθεση για τη δολοφονία του Φύσσα –γι’ αυτή τη στυγερή δολοφονία».

«Επίσης, και για τις άλλες υποθέσεις πρέπει να επισπευσθούν όλες οι διαδικασίες», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.