Το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε να «αντέξει» στις ευρωεκλογές, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις έδιναν στην Ελιά ποσοστό κοντά στο 4%, τόνισε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, υπογραμμίζοντας παράλληλα, πάντως, την ανάγκη να υπάρξει συσπείρωση και αύξηση των εκλογικών ποσοστών ΠΑΣΟΚ και Ελιάς.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον Βήμα FM, κανείς δεν είναι χαρούμενος με το ποσοστό 8% που συγκεντρώθηκε στις ευρωεκλογές.

Από εδώ και στο εξής αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρξει ανάσχεση της ανεργίας αλλά και να προωθηθούν θέματα όπως αυτό των μεταρρυθμίσεων, σημείωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Αναφερόμενος στο θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ το είχε, ήδη, θέσει από την πρώτη προγραμματική συμφωνία και προσέθεσε ότι το μπόνους των 50 εδρών αφορούσε κόμματα τα οποία συγκέντρωναν 40% ή 45%.

«Τώρα όμως, τα κόμματα, όπως φαίνεται και στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, είναι ένας μικρός δικομματισμός του 23-26%. Είναι δίκαιο να έχει αυτός το μπόνους; Εγώ πιστεύω όχι. Αυτό θα το δούμε (αν θα υπάρξει πλήρης κατάργηση). Θα πρέπει να υπάρχει μια εξομάλυνση και θα το δει μια επιτροπή που θα καταθέσει προτάσεις και θα γίνει μια συζήτηση γι’ αυτό, το πώς μπορεί να εξομαλυνθεί μέσα στις νέες πολιτικές που υπάρχουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού υποστήριξε ότι εάν το κρίνουν αναγκαίο ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τότε αυτός θα πρέπει να πραγματοποιηθεί.