Στη συνειδητοποίηση από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές, αποδίδει ο Πάνος Σκουρλέτης τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα ότι υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, με μείωση του μπόνους του πρώτου κόμματος, από 50 σε 30 έδρες.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», ο εκπρόσωπος Τύπου και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τα συγκυβερνώντα κόμματα ότι αντιμετωπίζουν «εντελώς καιροσκοπικά» το θέμα του εκλογικού νόμου, λέγοντας ότι κινούνται με βάση δικές τους πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, φτιάχνουν εκλογικούς νόμους που μπορεί να δίνουν μπόνους 50 εδρών, μπορεί να βάζουν διάφορα πλαφόν, να κάνουν δεύτερες κατανομές κλπ.

«Κατά καιρούς έχει ταλαιπωρηθεί η δημοκρατία μέσα από καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει το θέμα αυτό στη βάση των αρχών του, ότι δηλαδή είναι παγίως υπέρ της απλής και ανόθευτης αναλογικής, και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένης, και μόνο σε αυτή τη βάση συζητά.