«Είναι μια ιστορική νίκη για την περιφέρεια της Αττικής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στα Προπύλαια.

«Μια νίκη η οποία συνδυάζεται με ένα ιστορικό αποτέλεσμα, καθώς η Αριστερά για πρώτη φορά κερδίζει μια εκλογική αναμέτρηση σε εθνικό επίπεδο», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπληρώσει ότι ο λαός στέλνει ένα δυνατό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, ότι αυτός ο λαός δε βολεύεται με λιγότερο ήλιο, δε βολεύεται με λιγότερη αξιοπρέπεια.

Σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης, ο κ. Τσιπρας ανέφερε ότι «στο Μαξίμου κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν» και πρόσθεσε οτι «δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να φύγουν μόνοι τους, θα τους διώξουμε και ο λαός θα διεκδικήσει την αξιοπρέπειά του».

Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον αγώνα που έδωσε στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι «για όλους εμάς ήταν σαν να κέρδισε». Επιπλέον τόνισε τη σημασία που έχει η επικράτηση υποψήφιων δημάρχων που υποστηρίχθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορους δήμους, όπως στην Καισαριανή, τον Βύρωνα, την Αγ. Παρασκευή, στου Ζωγράφου κ.α.

Τέλος, επανέλαβε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να ενώσει δυνάμεις για τη συγκρότηση μιας πλατιάς πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας.