Τη στήριξή του στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών εκφράζει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «η μνημονιακή συγκυβέρνηση στην προσπάθειά της να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα, να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις και να δημιουργήσει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στη χώρα, δεν διστάζει ακόμα και να παραβιάσει κατάφωρα το Σύνταγμα και τους νόμους».

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου για ακόμα μια φορά δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Πετάει στο καλάθι των αχρήστων κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και αγνοεί προκλητικά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο έκρινε αντισυνταγματική και άκυρη την απόλυση των εργαζομένων καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών. Μια απόφαση που είναι προσωρινά εκτελεστή και η μη τήρησή της συνιστά καθαρή παραβίαση του Συντάγματος.

Οι γυναίκες αυτές από την πρώτη στιγμή ενωμένες έδωσαν μια δύσκολη μάχη για μήνες. Δεν δίστασαν μπροστά στα ΜΑΤ, τα χημικά και την άγρια καταστολή που τους επιφύλαξε η βαρβαρότητα της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Στάθηκαν όρθιες και αγωνίστηκαν απέναντι στις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδηγούν το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας είτε στον καιάδα της ανεργίας, είτε βορά στην πιο άγρια εκμετάλλευση από εργολαβικές εταιρείες και εταιρείες «ενοικίασης» εργαζομένων. Απέναντι στις πολιτικές που δεν διστάζουν να διαλύσουν το δημόσιο προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη των εργολάβων σε βάρος των εργαζομένων, του ελληνικού λαού και του δημοσίου χρήματος.

Η μεγάλη νίκη των γυναικών αυτών σηματοδοτεί και τη τελική νίκη απέναντι στους νεκροθάφτες της ζωής και των ονείρων μας. Μια νίκη που θα έρθει με την ενότητα και τους αγώνες του λαού μας και με την κυβέρνηση της Αριστεράς που θα παλέψει μαζί με το λαό για το λαό, απέναντι στους ξένους τοκογλύφους και την εγχώρια διαπλοκή, για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».