«Με ενδιαφέρει η πόλη μου, έτσι απλά», τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακού που κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιάννη Μώραλη μίλησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Δεν έχω μάθει να κρύβομαι. Σε αυτή την προσπάθεια βγήκα μπροστά. Ξέρω πολύ καλά τι γίνεται στον Πειραιά και ξέρω τα προβλήματά του», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης εξηγώντας ότι λόγω της δραστηριότητάς του με τη ναυτιλία, δεν μπορεί να κατέβει ούτε για δήμαρχος ούτε να δοκιμαστεί στην κεντρική πολιτική σκηνή.

«Το Γιάννη το Μώραλη τον γνωρίζω 30 χρόνια. Είναι ένα τίμιο παιδί και εργατικό. Έχει περάσει τις εξετάσεις του και έχει πετύχει. Είναι τεχνοκράτης και μπορεί να το κάνει», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης. Και πρόσθεσε ότι ο Γιάννης Μώραλης έχει δώσει αγώνες για την Κεντροαριστερά.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακού είπε ότι προτίθεται να βοηθήσει οικονομικά τον Πειραιά, κάτι που έκανε εδώ και καιρό, χωρίς να το γνωστοποιεί.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του Βασίλη Μιχαλολιάκου περί μπράβων στα εκλογικά κέντρα, είπε: «Τον κ. Μιχαλολιάκο τον διαψεύδουν οι δικοί του άνθρωποι». Και για τις ψήφους που διαρρέουν αντίπαλοί του ότι εξαγοράζονται, απάντησε ότι τις αντιμετωπίζουν με χιούμορ.

«Να σεβόμαστε την επιθυμία του πειραϊκού λαού. Όχι αν δεν συμφωνούμε με τις επιθυμίες του, να βγάζουμε ψεύδη», τόνισε ο κ. Μαρινάκης. Και ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό στην κυβέρνηση να δεσμευτούν ότι ο Πειραιάς θα είναι μοχλός ανάπτυξης. «Όταν μιλάμε για 70.000 θέσεις στον τομέα της ναυτιλίας, ο Πειραιάς δικαιούται τις 30.000 θέσεις εργασίας», ανέφερε ως παράδειγμα και συμπλήρωσε ακόμη ότι: «Ο Πειραιάς έχει πάρα πολύ ωραίες φυσικές ομορφιές» και το σημαντικό είναι να αναδειχθούν αυτές οι ομορφιές.

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τα κόμματα, απάντησε ότι αυτές είναι αδιάφορες. «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική. Αν έχουμε ένα πρόβλημα, σηκώνουμε το τηλέφωνο και εξηγούμε. Αυτό έχω μάθει στη ζωή μου να κάνω τόσα χρόνια», είπε.
Πάντως, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του στον πρώτο γύρο ότι θα ψήφιζε τον Θοδωρή Δρίτσα, λέγοντας: «Σε επίπεδο ανθρώπων, χωρίς δεύτερη σκέψη, θα ψήφιζα τον κ. Δρίτσα. Έχει μάθει να σέβεται τη Δημοκρατία και γι’ αυτό είπα την άποψή μου».