Στις κατηγορίες του Βασίλη Μιχαλολιάκου ότι ο Γιάννης Μώραλης κατεβαίνει στον Πειραιά με τις «πλάτες» του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο κ. Μώραλης απαντά: «Εγώ θέλω ισχυρούς ανθρώπους δίπλα μου. Να έχουν ένα βάρος και ένα κύρος για να κάνουμε την ανατροπή στον Πειραιά».

Όπως είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «ο Βασίλης Μιχαλολιάκος μειώνει εμένα για να αποκομίσει οφέλη. Οι πολίτες θέλουν έναν άνθρωπο να τους κοιτάει στα μάτια και να είναι ειλικρινής». Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει να εκφράσει το νέο. «Δεν έχω παρελθόν πολιτικό αν και έχω πολιτικό στίγμα. Στις μέρες μας δεν είναι καλό να λες ότι εκλέγεσαι 25 χρόνια γιατί εκφράζεις το παλαιό και όχι το νέο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και κάλεσε τους ψηφοφόρους του κ. Δρίτσα να ολοκληρώσουν τη μεγάλη ανατροπή. Έκκληση έκανε και στους πολίτες να συμπορευθούν μαζί του. «Καλώ τους πολίτες να έρθουν μαζί μας και να επιλέξουν το σωστό. Να έρθουν όλοι μαζί να αλλάξουμε τον Πειραιά», τόνισε.

Ο κ. Μώραλης πάντως ξεκαθάρισε ότι θα συγκρουστεί με όποιον χρειαστεί για τον Πειραιά. Και ανέφερε ότι είναι κεντροαριστερός.

Υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός παίζει ρόλο στην εκλογική του μονομαχία αλλά απέδωσε αυτό το ρόλο, λέγοντας πως: «Αν εργαστείς σκληρά, αυτό αναγνωρίζεται. Ο Πειραιώτης δεν ψηφίζει με βάση το χρώμα της φανέλας». Και τέλος τόνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ περιφερειακός σύμβουλος και γι’ αυτό πρότεινε στον Βασίλη Μιχαλολιάκο να ενημερώνεται καλύτερα.