Σε καταγγελίες του δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου, για βία και εκφοβισμό απάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», Γιάννης Μώραλης, με παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. «Όποιος αμφισβητεί τη νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας θα πρέπει να αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά. Δεν μπορούμε να ακούμε αυτά που λέγονται και θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας μέσω της νόμιμης οδού» δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης, μεταξύ άλλων, απαντώντας στην έκκληση του Βασίλη Μιχαλολιάκου για προστασία του ιδίου και των συνεργατών του ενόψει του β΄ γύρου των δημοτικών εκλογών στον Πειραιά.

Στην παρέμβασή του, ο Γιάννης Μώραλης ανέφερε συγκεκριμένα:

«Στον Πειραιά υπήρξε μια εκλογική διαδικασία, μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια. Μου μετέφεραν ότι ο κ. Μιχαλολιάκος είπε διάφορα πράγματα. Θα πρέπει ο κ. Μιχαλολιάκος ο οποίος υπολόγιζε να έχει βγει –όπως είχε δηλώσει- από την πρώτη Κυριακή, να αποδεχθεί την επιλογή των Πειραιωτών.

Έχουμε μια εβδομάδα ακόμα και θα πρέπει η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και σε δημοκρατικά πλαίσια. Εμείς, δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τις προβοκάτσιες και δεν θα αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους εαυτούς μας.

Όποιος αμφισβητεί τη νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας, θα πρέπει να αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά. Δεν μπορούμε να ακούμε αυτά που λέγονται και θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας μέσω της νόμιμης οδού. Δε μπορούμε σε μια εκλογική διαδικασία να ακούμε φαντασιώσεις και μυθεύματα.

Πρώτα πρέπει να γίνει διερεύνηση και μετά δημόσια καταγγελία, καθώς αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα και την εικόνα που δημιουργούν. Και εγώ θα μπορούσα να βγω και να κάνω εκατό καταγγελίες και μετά να ζητήσω από τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία να το διερευνήσει. Αυτά αντανακλούν και το παρελθόν του κ. Μιχαλολιάκου. Αναπαράγει εύκολα συκοφαντικά σχόλια, χωρίς να έχουν διερευνηθεί.

Καλώ όλους τους Πειραιώτες που ψήφισαν σήμερα να διερωτηθούν αν αυτά που καταγγέλλει ο κ. Μιχαλολιάκος στέκουν. Θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τις επιλογές των πολιτών».