Με νέες καταγγελίες επανήλθε σήμερα ο Βασίλης Μιχαλολιάκος. Μίλησε για παρουσία «φουσκωτών» σε εκλογικά τμήματα, προπηλακισμούς εις βάρος του και κατάφωρη παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, ενώ μίλησε για «σύνδεση» του συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη με την Χρυσή Αυγή.

«Συμμετέχω στις εκλογές από το 1974. Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στον Πειραιά δεν είχαν συμβεί ποτέ» επεσήμανε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Μάλιστα υποστήριξε ότι τα περιορισμένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά οφείλονται στο γεγονός ότι υπήρξε συνεργασία της οργάνωσης με τον συνδυασμό του αντιπάλου του.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι ο Γ. Μώραλης είχε στήριξη και από τη Χρυσή Αυγή, επικαλούμενος το πεσμένο ποσοστό της Χ.Α. στον δήμο. «Γιατί στην Αθήνα η Χρυσή Αυγή πήρε 17% και στον Πειραιά 5%;», ρώτησε και απάντησε ο ίδιος, λέγοντας: «Το ποσοστό της στον Πειραιά είναι τουλάχιστον όσο και στην Αθήνα. Καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Είναι απολύτως βέβαιο. Το γνωρίζουν οι πάντες, ότι η Χ.Α. με γραμμή υποστήριξε αυτόν τον συνδυασμό. Αν είναι κεντροαριστερός αυτός ο συνδυασμός, εγώ είμαι πολίτης του πλανήτη Άρη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιστρέφοντας στις καταγγελίες τόνισε πως μέχρι και ιερείς μοίραζαν χαρτονομίσματα των 20 ευρώ μαζί με τα κοτόπουλα. «Όλες οι καταγγελίες που έγιναν επιβεβαιώθηκαν παρά τις διαψεύσεις του κ. Μώραλη και συμπλήρωσε: «Δεν είναι τυχαίο που ο (Θοδωρής) Δρίτσας αναφερόταν σε αυτούς και όχι σε μένα που είμαι η Δημοτική πλειοψηφία. Όμως ο Πειραιάς την Κυριακή θα απαντήσει. Θα δώσει απάντηση δημοκρατίας και ήθους».

Ευχαρίστησε μάλιστα τον πρωθυπουργό που «πήρε μέτρα και στον Πειραιά κυκλοφορούμε και πάλι ελευθέρα».

Ερωτώμενος αν θα συνεχίσει στον δήμο σε περίπτωση ήττας την προσεχή Κυριακή, ξεκαθάρισε ότι θα εξακολουθήσει να δίνει τη μάχη. Πάντως, δήλωσε βέβαιος για τη νίκη, επικαλούμενος το υψηλό ποσοστό που έλαβε στον πρώτο γύρο σε σχέση με το ποσοστό που είχε λάβει στον αντίστοιχο πρώτο γύρο το 2010.

«Δεν είναι τυχαίο που ο Δρίτσας αναφερόταν σε αυτούς και όχι σε μένα που είμαι η Δημοτική πλειοψηφία. Όμως ο Πειραιάς την Κυριακή θα απαντήσει. Θα δώσει απάντηση δημοκρατίας και ήθους», συμπλήρωσε.