Την παρέμβαση του νυν και υποψηφίου δήμαρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, προκάλεσαν οι χθεσινές καταγγελίες τού ανθυποψηφίου του Θοδωρή Δρίτσα, ότι αθλητική εκδήλωση μαθητών στο στάδιο Καραϊσκάκη, «μετετράπη σε εκδήλωση προεκλογικής υποστήριξης των κκ Μώραλη και Μαρινάκη».

«Τα όσα συνέβησαν χθες στο Στάδιο Καραϊσκάκη, αποτελούν μνημείο παλαιοκομματισμού και εκμετάλλευσης του πιο ευαίσθητου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας: Των παιδιών. Το ηθικό κρίνεται από την κοινωνία και το νόμιμο από την Οργανωμένη Πολιτεία και τους Φορείς της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που καλούμε να παρέμβουν. Οι δικαιολογίες που δόθηκαν δεν πείθουν κανέναν αλλά εκθέτουν ακόμη περισσότερο τους υπευθύνους για αυτή την πράξη ντροπής. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα τούς ξεσκεπάζουν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού τού Βασίλη Μιχαλολιάκου «Μας Ενώνει ο Πειραιάς».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», μιλώντας το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό, είπε ότι τις τελευταίες ημέρες, γίνεται μια προσπάθεια να μη συζητηθούν τα προβλήματα του Πειραιά.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες τού υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μώραλης είπε ότι κ. Δρίτσας την πρώτη φορά ενέπλεξε το υπουργείο Παιδείας, ότι για μια εκδήλωση 70 ατόμων δήθεν διένειμε προσκλήσεις. Όταν αυτό δεν έφερε αποτέλεσμα, πρόσθεσε, ανακάλυψε ότι μοιράστηκε προεκλογικό υλικό σε μια εκδήλωση 7.000 παιδιών από όλο το λεκανοπέδιο.
«Μοιράστηκαν 300 καπελάκια στα παιδιά. Δεν αποτελεί προεκλογικό υλικό. Ο Ολυμπιακός έχει εκατοντάδες παιδιά στις ακαδημίες του, δεν έχει καμία ανάγκη να εκμεταλλευθεί αυτό το γεγονός. Πέρασα δέκα λεπτά από την εκδήλωση και ευχαρίστησα την Ολυμπιακή Ακαδημία» δήλωσε ο κ. Μώραλης και πρόσθεσε ότι ο κ. Δρίτσας έχει μπει δυστυχώς σε μια εκλογική δίνη με συνεχόμενες καταγγελίες, που δεν αφορούν τον κόσμο του Πειραιά και τα προβλήματα της πόλης.