Για «ολοκληρωτικό πόλεμο που γίνεται εις βάρος της Χρυσής Αυγής με χρήση των δομών του κράτους» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΧΑ, Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου, εν όψει των ευρωεκλογών.

Σχετικά με την υπόθεση της παράταξης, που ερευνά η Δικαιοσύνη, και τα στελέχη της που είναι προφυλακισμένα, ο εκπρόσωπος της ΧΑ επιτέθηκε φραστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, υποστηρίζοντας ότι τα στελέχη της ΧΑ βρίσκονται στη φυλακή εξαιτίας της «σκευωρίας που έχει στηθεί από το παραδικαστικό κύκλωμα του Αθανασίου» και ότι «η Δικαιοσύνη έχει ποδηγετηθεί από κυβερνητικούς παράγοντες». Επιπλέον, ο Ηλ. Κασιδιάρης εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό ότι «δεν τολμάει να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις», συμπληρώνοντας ότι «η ΧΑ έχει στοιχεία που αν τα φέρει στη Βουλή θα πέσει η κυβέρνηση».

Επιπλέον, κατηγόρησε τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης ότι έχουν αποκλείσει τα στελέχη της ΧΑ, τα οποία, όπως είπε, δεν λόγο στους τηλεοπτικούς σταθμούς, σημειώνοντας ότι «παρόλ΄ αυτά, η Χρυσή Αυγή, όχι μόνο είναι εδώ, αλλά είναι η μοναδική δύναμη που ανεβαίνει».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η Χρυσή Αυγή θα δώσει κατεύθυνση στους ψηφοφόρους της για τον β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Κασιδιάρης ανέφερε ότι «η Χρυσή Αυγή δεν τους θεωρεί πρόβατα. Έχουν και κρίση και γνώμη». Συμπλήρωσε, ωστόσο: «Δεν πρόκειται να πάρουν ούτε μια ψήφο, αυτοί που μας οδήγησαν στη φυλακή, ή αυτοί που αποτελούν την ουρά του Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά με τις επαφές της ΧΑ με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς στην Ευρώπη και με το κατά πόσο σκοπεύουν να συμπράξουν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο εκπρόσωπος της παράταξης ανέφερε ότι η ΧΑ είναι σε επικοινωνία με κάποιους σχηματισμούς, αλλά ότι η επίσημη σύμπραξη θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές, «όταν θα έχει καταγραφεί και η εκλογική απήχηση» τους. Προέβλεψε, δε, ότι σε αυτήν τη διαδικασία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο η Χρυσή Αυγή και το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, είπε ότι «η ΧΑ θέλει την Ευρώπη των πατρίδων, των λαών, της αξιοπρέπειας και της διαφορετικότητας μεταξύ των λαών».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το πόσους ευρωβουλευτές προβλέπει ότι θα εκλέξει η Χρυσή Αυγή, ο κ. Παναγιώταρος απάντησε «από τρεις έως έξι».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.