«Στον Πειραιά η Ν.Δ. από την αρχή στήριζε τον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Κι αυτό θα κάνει και στον β’ γύρο», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κ. Κεδίκογλου επέμεινε στην πρόθεση της κυβέρνησης να στηριχθεί στην Αθήνα ο Γιώργος Καμίνης, στην περιφέρεια Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός, στο δήμο της Θεσσαλονίκης ο Σταύρος Καλαφάτης και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν θέλουν υποψηφίους που στόχους έχουν τη μη σταθερότητα. «Αν υπάρξουν εικόνες αγανακτισμένων, πιστεύετε ότι δεν θα ανατραπεί ο τουρισμός;», διερωτήθηκε τονίζοντας ότι «οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους θα διασφαλίσουν την σταθερότητα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «προσπαθούμε να ανοικοδομήσουμε την οικονομία». Γι’ αυτό και πρόσθεσε ότι το πιο σημαντικό είναι οι επενδύσεις. «Αρχίζει να διογκώνεται το επαγγελματικό ενδιαφέρον και τώρα πάμε να το διώξουμε;», ανέφερε, επισημαίνοντας την κριτική που ασκεί στην κυβερνητική πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς απαντάμε με σταθερότητα ή αστάθεια σε αυτά τα εκβιαστικά διλήμματα της Κουμουνδούρου», απάντησε ο κ. Κεδίκογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην ήττα της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα και στην περιφέρεια Αττικής αφού για πρώτη φορά δεν πέρασε υποψήφιός της στο δεύτερο γύρο. «Στην Αθήνα πληρώσαμε τον γαλάζιο διχασμό», είπε ενώ για τη μάχη του Γιώργου Κουμουτσάκου στην περιφέρεια, ανέφερε: «Θελήσαμε να δοκιμάσουμε μία νέα υποψηφιότητα». Ο κ. Κεδίκογλου επεσήμανε ότι την Κυριακή διακυβεύεται η σταθερότητα της χώρας.

Ο κ. Κεδίκογλου πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα εθνικών εκλογών.