Μαζική ήταν η προσέλευση του κόσμου στην κεντρική πλατεία της Μπολώνια Πιάτσα Ματζιόρ, όπου πραγματοποίησε την ομιλία του χθες βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης 12.000 άτομα, με κόκκινες σημαίες της «L’ Altra Europa» (Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα) συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χιλιάδες Ιταλοί κατέβηκαν στο δρόμο για τον Τσίπρα. Η Μπολώνια είναι και πάλι η καρδιά της Αριστεράς», γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

«Στις Ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής η Ελλάδα θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Μπολώνια χθες βράδυ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε στην πόλη αυτή το «ταξίδι – αστραπή» στην Ιταλία, για να υποστηρίξει το ιταλικό ψηφοδέλτιο της ριζοσπαστικής αριστεράς «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», το οποίο μετέχει στις Ευρωεκλογές.

«Στο ξεκάθαρο δίλημμα της κάλπης: ναί ή όχι στη λιτότητα. Στο ξεκάθαρο διακύβευμα των εκλογών: με ποιά Ευρώπη; Της Δημοκρατίας ή της κυρίας Μέρκελ. Η μόνη απάντηση που φοβάται η κυρία Μέρκελ, η μόνη απάντηση που φοβάται το νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊκό κατεστημένο, είναι η απάντηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», πρόσθεσε ο κύριος Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε, επίσης, έκκληση κατά της αποχής. «Επειδή η Ευρώπη βρίσκεται σε ιστορικό σταυροδρόμι, ζητάμε από κάθε πολίτη να πάει να ψηφίσει και να μην μείνει στο σπίτι του την Κυριακή. Να μην χαρίσει την ψήφο του σε κανέναν», τόνισε ο υποψήφιος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Κομισιόν.