Εξαιτίας της επιβολής του νέου πανελλαδικού lockdown δεν βρίσκεται στον «αέρα» μονάχα ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2021) αφού κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόση τελικά θα είναι η ύφεση φέτος και με ποιες δημοσιονομικές προοπτικές θα εισέλθουμε στο 2021), αλλά και το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναλάβει να καταρτίσει ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης.

Θεωρητικά θα έπρεπε να ήταν έτοιμο, αλλά πρακτικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να γίνει. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά και δεν μπορεί ο κ. Σταθάκης να ρισκάρει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τη διαμόρφωση των βασικών οικονομικών μεγεθών.

Δεν μπορεί να καθοριστεί ούτε ποιο θα είναι το ύψος της ύφεσης, ούτε το ποσοστό στο οποίο θα κυμανθεί τελικά η ανεργία, ούτε πόσο ψηλά θα ανέλθει το δημόσιο χρέος της χώρας. Έγινε μια προσπάθεια να αλλάξει το κείμενο που είχε ετοιμάσει, αλλά και πάλι πρέπει να τροποποιηθεί και πάλι. Το καλύτερο όπως τονίζουν οι συνεργάτες του είναι να περιμένει λίγο ακόμη.