Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αναφορά του Μανώλη Γλέζου πως το Δημόσιο, αν χρειαστεί, θα καταφύγει και στον εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό.

Μιλώντας χθες το βράδυ στην Τρίπολη, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος έμμεσα
στον κ. Γλέζο είχε πεί ότι «ο επικεφαλής τους στο ευρωψηφοδέλτιο, μας
αποκάλυψε ότι έχουν σκοπό, λέει, να κάνουν αναγκαστικό εσωτερικό
δανεισμό για εισοδήματα πέρα από ένα όριο».

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Μανώλης Γλέζος κάνει λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του από τον πρωθυπουργό και κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι «εκτός του ότι είναι αδιάβαστος, είναι και πανικόβλητος».

Ο κ. Γλέζος αναφέρει ότι: «ο πρωθυπουργός, δυστυχώς, εκτός του ότι είναι αδιάβαστος, είναι και πανικόβλητος. Και όταν ένας πρωθυπουργός είναι πανικόβλητος, είναι επικίνδυνος. Αφήνει τους συμβούλους του στου Μαξίμου να τον ενημερώνουν και πέφτει στην παγίδα της διαστρέβλωσης».

Στον κ. Γλέζο απαντά με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου:. «Για να σταματήσει επιτέλους η «καραμέλα» περί δήθεν διαστρέβλωσης των δηλώσεων του κ. Γλέζου, παραθέτουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξής του στην Ελευθεροτυπία (10-5-2014), το οποίο έχει ως εξής :

«Εάν χρειαστεί (ο ΣΥΡΙΖΑ), θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο».

Σήμερα βέβαια μάθαμε ότι δεν είναι μόνον ο κ. Γλέζος, αλλά και ο κ. Μηλιός, που συμφωνεί στην ίδια απάντηση για το ερώτημα «πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά;». Ομολογούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τα λεφτά με εσωτερικό ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ δανεισμό, δηλαδή από τις τσέπες των πολιτών, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο κ. Στρατούλης από το Μάιο του 2012.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…», καταλήγει ο κ. Κεδίκογλου.