Μπορεί ο διορισμός της πρώην βουλευτού και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου στη βουλή των Ελλήνων να έγινε με βάση τον κανονισμό της βουλής, ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbeast.gr επειδή εκκρεμεί εντός ολίγων ημερών η απόφαση της Δίκης της Χρυσή Αυγής, μέχρι τότε δεν θα αναλάβει καθήκοντα.

Παράλληλα, αν η κ. Ζαρούλια καταδικαστεί στο δικαστήριο και στερηθεί τα πολιτικά της δικαιώματα, αυτομάτως χάνει και τη θέση της στη Βουλή. Σε λίγα λεπτά ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας αναμένεται να κάνει σχετική δήλωση που θα αποσαφηνίζει τι ακριβώς προβλέπεται για την ειδική αυτή περίπτωση.

Πάντως, ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η τοποθέτησή της στηρίχθηκε στις διατάξεις του κανονισμού της Βουλής (άρθρα 35 και 36) που δίνουν τη δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων να τοποθετούν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή των Ελλήνων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.