Καταγγελία των αδιαφανών σχέσεων της τρόικας στην Ελλάδα με επιχειρηματικά συμφέροντα, υπέβαλε στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Κριτών Αρσένης, αφού καταψήφισε την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το έργο των εκπροσώπων των δανειστών.

«Καταψήφισα μόλις την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τρόικα. Χαιρετίζω τα σημεία κριτικής που περιέχει η έκθεση προς την Τρόικα και τις πολιτικές αλλά και μεθοδεύσεις της σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρο. Καταψηφίζω όμως την ατολμία της έκθεσης να κατονομάσει την προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων, μέσω των υπαλλήλων της τρόικας, τόσο αναφορικά με την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των οικονομικών δραστηριοτήτων, όσο και με την εκποίηση της δημόσιας γης και κερδοφόρων δημόσιων μονοπωλίων παροχής κοινών αγαθών, όπως το νερό», ανέφερε ο κ. Αρσένης.

«Έχω καταγγείλει δημόσια και κατ’ επανάληψη τις ειδικές αυτές σχέσεις των υπαλλήλων της Τρόικας με επιχειρηματίες και έχω ζητήσει με κοινοβουλευτική μου ερώτηση τη λίστα επαφών της Τρόικας μαζί τους. Δυστυχώς ο κ. Όλι Ρεν αρνήθηκε να τη δημοσιεύσει. Ως εκ τούτου κατάθεσα σήμερα αίτηση προς τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, προκειμένου να αποκαταστήσει τη διαφάνεια στη λειτουργία της τρόικας στην Ελλάδα και να δημοσιοποιήσει την λίστα επαφών της τρόικας με Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες».