Τι κερδίζει η Ελλάδα από την ιστορική συμφωνία με την Αίγυπτο – Δείτε τον χάρτη

Τι λένε διπλωματικές πηγές - «Κατοχυρώνεται η επήρεια των νησιών μας σε θαλάσσιες ζώνες»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:15
06/08/2020
Τι κερδίζει η Ελλάδα από την ιστορική συμφωνία με την Αίγυπτο - Δείτε τον χάρτη
43
loading

Την ιστορική συμφωνία που υπέγραψαν Ελλάδα και Αίγυπτος αναλύουν διπλωματικές πηγές. Οι διπλωματικές πηγές εξηγούν τα οφέλη της Ελλάδας από τη συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι διπλωματικές πηγές τονίζουν τη σημασία της ιστορικής συμφωνίας για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο για τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των ελληνικών νησιών και την ακύρωση στην πράξη του ούτως ή άλλως παράνομου μνημονίου Τουρκίας - Λιβύης.

Η συμφωνία αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική διευθέτησης διμερών εκκρεμοτήτων, οικοδόμησης συμμαχιών με τρίτους με τρόπο που προωθεί τα εθνικά συμφέροντα, στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, τονίζουν ειδικότερα διπλωματικές πηγές.

Απαντώντας εμμέσως και στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για μια ισορροπημένη συμφωνία, απολύτως σύμφωνη με το δίκαιο  της θάλασσας όπως έχει εφαρμοσθεί σε πρακτική και σε νομολογία, η οποία το κυριότερο επιβεβαιώνει πανηγυρικά την πάγια θέση της χώρας μας μας ότι τα νησιά έχουν κυριαρχικά δικαιώματα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

Κατοχυρώνεται η επήρεια των νησιών μας σε θαλάσσιες ζώνες

Στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, βασικά κριτήρια αποτέλεσαν οι πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας και κυρίως το δικαίωμα των νησιών σε θαλάσσιες ζώνες, σημειώνουν άλλωστε διπλωματικές πηγές.

«Το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση είναι πως η Ελλάδα δεν κάνει παράνομες συμφωνίες, ούτε εξαναγκάζει άλλες χώρες σε λεόντειες συμφωνίες. Διαπραγματεύεται και προβαίνει σε οριοθετήσεις με βάση το δίκαιο της θάλασσας και η ορθότητα της πολιτικής μας έναντι παράνομων ενεργειών, όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο, αποδεικνύεται από το ότι το Κάιρο οριοθέτησε με την Ελλάδα, παρά τις μάταιες προσπάθειες της Τουρκίας να πλειοδοτήσει προσφέροντας στην Αίγυπτο μεγαλύτερη ΑΟΖ», προσθέτουν.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για μία μεγάλη εθνική επιτυχία από κάθε άποψη, που έρχεται μετά την συμφωνία με την Ιταλία και κλείνει μία περίοδο αδράνειας και δισταγμών στην εξωτερική πολιτική.

Υπογραμμίζουν ειδικότερα ότι:

 • Η χώρα μας αυξάνει σημαντικά το κυριαρχικό της αποτύπωμα και κατοχυρώνει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τη δικαιοδοσία της.
 • Η χώρα υλοποιεί μια στρατηγική εθνικής ολοκλήρωσης κατοχυρώνοντας τον απόλυτο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών στην ανατολική Μεσόγειο.
 • Η χώρα δημιουργεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου ένα κεκτημένο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Δρέπει τους καρπούς (στην πράξη και όχι στα λόγια) μιας πολιτικής αρχών που στηρίζεται στη συνεργασία και το Διεθνές Δίκαιο.
 • Είναι μία συμφωνία μεταξύ χωρών που δεν αμφισβητούν η μία τα δικαιώματα της άλλης, δεν εκβιάζουν, δεν απειλούν.

Επιβεβαιώνει την ακυρότητα του Τουρκο-Λιβυκού Μνημονίου

Διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν επίσης ότι πρόκειται για μία αποτελεσματική ενέργεια που «ενταφιάζει  το τουρκολιβυκό σύμφωνο».

Επισημαίνεται ότι η συμφωνία συνομολογήθηκε με το Κάιρο μετά από 13 γύρους διαπραγματεύσεων και 15 χρόνια μετά την έναρξη τους καθώς και 8 μήνες μετά τη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης.

«Πλέον, πέραν της έμπρακτης επιβεβαίωσης της ακυρότητας του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, κατοχυρώνουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, σε συμφωνία με μια γειτονική χώρα. Ενισχύεται ακόμη περισσότερο η διπλωματική μας θέση, αναδεικνύοντας με απόλυτη σαφήνεια ότι οι τουρκικές αξιώσεις είναι απολύτως παράνομες και ανεδαφικές» τονίζουν διπλωματικές πηγές.

Σημειώνουν άλλωστε ότι η  Λιβύη πλέον βρίσκεται μεταξύ δύο απολύτως νόμιμων οριοθετήσεων (Ελλάδα-Ιταλία και Ελλάδα-Αίγυπτος). «Η κυβέρνηση της Λιβύης δεν έχει καμμία απολύτως νόμιμη βάση να απορρίπτει την συζήτηση με την Ελλάδα για να ολοκληρωθεί με νόμιμο τρόπο  η οριοθετηση μεταξύ μας ΑΟΖ στην περιοχή νοτίως της Κρήτης. Η οριοθέτηση αυτή είναι η μόνη νόμιμη και εξυπηρετεί το συμφέρον αμφοτέρων των χωρών μας» διαμηνύουν.

Οι ίδιες πάντα πηγές σημειώνουν πως επιβεβαιώθηκε ότι η τήρηση του δικαίου της θάλασσας αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών των χωρών στην περιοχή.

«Ευχόμαστε η Τουρκία και η Λιβύη αντιληφθούν και να εναρμονιστούν με αυτή την πραγματικότητα ώστε να καταστεί δυνατή η διευθέτηση όλων των συναφών εκκρεμοτήτων» σχολιάζουν και επισημαίνουν ότι:

 • Αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η παράνομη απόπειρα της Τουρκίας να οριοθετήσει ΑΟΖ απευθείας με την Αίγυπτο παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών σε θαλάσσιες ζώνες.
 • Η παρούσα οριοθέτηση είναι τμηματική, δηλαδή αποτελεί τμήμα συνολικής μεταγενέστερης οριοθέτησης μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος, εμβαθύνθηκαν και ενισχύθηκαν έτι περαιτέρω οι σχέσεις με τη μεγαλύτερη αραβική χώρα του κόσμου, την Αίγυπτο.

Δένδιας: Η συμφωνία με την Αίγυπτο στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης

Μετά τις υπογραφές με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση των θαλασσίων Ζωνών, ο Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για μια ιστορική ημέρα. Μάλιστα Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης πηγαίνει στον κάλαθο των αχρήστων.

«Η σημερινή μας συμφωνία επιβεβαιώνει και κατοχυρώνει το δικαίωμα και την επήρεια των νησιών μας σε υφαλοκρηπίδα και σε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη» τόνισε ο κ. Δένδιας και έστειλε το μήνυμα ότι από σήμερα οι σχέσεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου περνούν σε μια νέα φάση στενότερων επαφών.

Αναδεικνύοντας τη σημασία της συμφωνίας, ο κ. Δένδιας τη χαρακτήρισε υποδειγματική και σημαντική για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και αμοιβαία επωφελής, αλλά κυρίως δίκαιη.

Περαιτέρω υπογράμμισε πως η συμφωνία έχει συναφθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και πως σέβεται τις πρόνοιες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. «Σέβεται επίσης τις σχέσεις καλής γειτονίας. Συμβάλλει στη σταθερότητα και στην ασφάλεια στην περιοχή μας. Επιλύει μια χρονίζουσα εκκρεμότητα. Είναι μια συμφωνία μεταξύ δύο φιλικών, γειτονικών χωρών που σέβονται την ιστορία τους» προσέθεσε.

Επισήμανε πως η συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου είναι το απολύτως αντίθετο του παράνομου, άκυρου και νομικά ανυπόστατου μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Τρίπολης και διαμήνυσε ότι μετά την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας μας, το ανύπαρκτο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης έχει καταλήξει εκεί όπου ανήκει από την πρώτη στιγμή, στον κάλαθο των αχρήστων.

Επίσης, διαμήνυσε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να συνεχίζει να κινείται με την ίδια αποφασιστικότητα, με στόχο τις οριοθετήσεις και με τις υπόλοιπες συνορεύουσες χώρες, στο πλαίσιο όμως πάντοτε του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Ειδικότερα, τόνισε πως η Ελλάδα καλεί όποια άλλη χώρα της περιοχής το επιθυμεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της σημερινής συμφωνίας και της αντίστοιχης με την Ιταλία.

Μητσοτάκης: Η συμφωνία με την Αίγυπτο για ΑΟΖ δημιουργεί νέα πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

«Η επίσκεψή μου στην ακριτική Χάλκη, στη Δωδεκάνησο, πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τη χώρα μας, τη διεθνή νομιμότητα και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σήμερα, υπογράψαμε με την φίλη Αίγυπτο συμφωνία Οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών μας. Χρειάστηκαν 15 χρόνια διαπραγματεύσεων για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, με την οποία αναγνωρίζονται όλα τα δικαιώματα των νησιών μας στις Θαλάσσιες Ζώνες τους.

Μία συμφωνία καθ' όλα νόμιμη, που ικανοποιεί απόλυτα και τις δύο χώρες. Μία συμφωνία που δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και επαναφέρει τη νομιμότητα στην περιοχή. Νομιμότητα που επιχειρήθηκε να διασαλευθεί από το παράνομο και ανυπόστατο Τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Με την Αίγυπτο, όπως και πριν λίγους μήνες με την Ιταλία, αποδείξαμε ότι η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο είναι ο μόνος δρόμος για την ασφάλεια, την ειρήνη, τη σταθερότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Εμείς σε αυτόν τον δρόμο θα πορευτούμε με όλους τους γείτονές μας.

Ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι θα πράξουν και εκείνοι το ίδιο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

43
σχόλια
 1. avatar Θορπ.

  Άκυρη η συμφωνία δεν έχει επικυρωθεί από στρατιωτικό Συμβούλιο του καρανικολακι και του παπανικου . Νιάου γατάκια σας έκαναν κλεισμα με γιαούρτι αλά τουρκα κόκα κόλα γιγα .

 2. avatar Delivery

  Συγχαρητήρια. Θα πάτε στα δικαστήρια και η απόφαση θα είναι αυτή. Εκείνο το μέρος που τέμνονται οι 2 ΑΟΖ αυτό το τετράγωνο που σχηματίζεται στη μέση θα το ονομάσουν γκρίζα ύδατα. Και μετά θα έρθει εταιρεία ξένων συμφερόντων (Αμερικανικών φαντάζομαι) και θα βγάλει τους υδρογονάνθρακες ανενόχλητα... Απλά όλα είναι στημένα σε αυτή τη ζωή. Και οι κυβερνήσεις το ρόλο τους παίζουν κι αυτές.... Στο θέατρο του παραλόγου.....

  1. avatar @Delivery

   Γειά σου ρε διεθνολόγε του Παντείου που δεν ξέρεις να γράψεις ούτε το όνομά σου.

   1. avatar Delivery

    Το όνομα μου μια χαρά το γράφω. Γιατί είσαι τόσο κακός και άνθρωπος? Εδώ την άποψη μας λέμε. Αλλά σκέψου το και λίγο αυτό που λέω. Αν δε σου αρέσει μπορείς αν θες να γράψεις τους λόγους που δε σου αρέσει. Και κάτι τελευταίο. Πόσοι απόφοιτοι πανεπιστημίου δουλεύουν σέρβις και ντελιβεράδες και ένα κάρο άσχετες δουλειές...

    1. avatar @Delivery

     Διότι κάνεις προπαγάνδα παραπλανώντας τον κόσμο με πράγματα που ούτε εσύ ο ίδιος καταλαβαίνεις.

 3. avatar Ellraiser

  Μια απο τις μεγαλυτερες αποθηκες (τρισ.) πετρελαιου μετα τα Αραβικα εμιρατα ειναι νοτια της Κρητης.
  Αποδεδειγμενα με δειγματοληψειες απο εταιριες που περιμενουν τους διαγωνισμους.
  Περιμένετε για γεωτρήσεις από τους Αιγύπτιους με διαγωνισμους εξπρες.
  Οι πολιτικοι μας δουλευουν για ολους εκτος απο την Ελλαδα.

  1. avatar Αλ. Τσιμπλας

   Δίκιο έχεις για αυτό εγώ τα είχα δώσει όλα στους Τούρκους από πείσμα.

   1. avatar Delivery

    Εσύ τα έδωσες ή οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ? Εγώ αυτούς θυμάμαι και όχι εσένα.

    1. avatar @Delivery

     Το κοτζιά που ήθελε να μην είμαστε μοναχοφάηδες στο Αιγαίο, δεν τον θυμάσαι;

     1. avatar Delivery

      Για τα πρόσφατα μιλάς? Τα τελευταία 50 χρόνια που βρισκόσουν? Σε άλλη χώρα?

     2. avatar @Delivery

      Δεν πάμε πιο πίσω καλύτερα στην επανάσταση του 21 ή τους περσικούς πολέμους αν προτιμάς. Παριστάνεις και τον ξερόλα άσχετε.

 4. avatar Kostas Papatrexas

  «Θα έχετε ΑΟΖ και θα είναι σαν να μην έχετε»

  Γέροντας Παΐσιος....Ο Κολάμπιος κατά κόσμο Μωυσής πραγματοποιεί τις προφητείες του!!! ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ

  1. avatar @Kostas Papatrexas

   Έτσι λένε τα ζα της κουμουνδούρου, τα χαμένα κορμιά του άχαστου τσίπρα και της υπόδικής δούρου.

 5. avatar Τούρκοι & ΝΔ φίλοι παντού!

  Ακροδεξιέ ψηφοφόρε έδωσες αυτοδυναμία στην ΝΔ;
  Σε ευχαριστούμε για το καλό που μας έκανες δωρίζοντας σου ένα τούρκικο φέσι για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μας.
  Χωρίς την ψήφο σου δεν θα καταφέρναμε τίποτα με τους αριστερούς Εθνικιστές.
  Απο καρδίας ο Σουλτάνος σας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

  1. avatar @Τούρκοι

   Σας το φόρεσε για τα καλά το φέσι συριζούδια και βογγάτε.

 6. avatar Χαχαχα χάχα

  Και κλαμαααααα οι τουρκοι και οι εσωτερικοί τουρκοι συριζαίοι χαχαχα

 7. avatar Την πατήσαμε όπως στο Ιόνιο με την Ιταλία

  Μια βιαστική συμφωνία
  στο πόδι δημιουργεί επικίνδυνα προηγούμενα για τα εθνικά μας συμφέροντα.
  Η κυβέρνηση βιάστηκε να αποδεχθεί μειωμένη επήρεια για την Κρήτη, αλλά και να κάνει αποδεκτή τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ρόδου.

  1. avatar @Την πατήσαμε

   Αν το λέει ο τσίπρας, τότε να το πιστέψουμε.

 8. avatar SSNP

  Σφοδρές αντιδράσεις: Ο Μητσοτάκης στη συμφωνία με την Αίγυπτο δέχτηκε μειωμένη επήρεια για την Κρήτη!!!

  «Με τη Συμφωνία που υπεγράφη, όπως διαρρέουν κυβερνητικές πηγές, η Κυβέρνηση βιάστηκε να αποδεχθεί μειωμένη επήρεια για την Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί του Αιγαίου, αλλά και να κάνει αποδεκτή τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ρόδου,πρέπει να κάνει σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, με σκοπό την χάραξη ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής, τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης θα ήταν πολύ καλύτερα»

  1. avatar @SSNP

   Και ποιός σου είπε ότι μας ενδιαφέρει η γνώμη του τσίπρα;

 9. avatar SER 30

  Τα 3 του Ερντογάν....και επειδή πουλούσαν και πολύ πατριωτισμό η ΝΔ δώρο η Αγιά Σοφιά τζαμί για να βγάλουν το σκασμό οι Αμβρόσιοι τους.....!!

  1. avatar @SER 30

   Το ξέρουμε ότι εσείς τα συριζούδια είσαστε οπαδοί του ερντογάν.

 10. avatar Sv7n

  Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια και όχι να μας πιάσει ο άλλος στον ύπνο. Άντε τώρα να τα ξεμπερδέψουμε.

 11. avatar Ανενδοτος

  Ήθελα και να \'ξερα βρε παιδια του ΝΒ που τον βρήκατε αυτό το χάρτη που δημοσιευετε ;
  Και μάλιστα σε δυο θέσεις , αλλα και σε άλλο άρθρο σας . Απ\' ότι βλέπω ξεκινάει απο τουρκια , καταληγει στη λιβυη ( και όχι στην Αίγυπτο ) και συμπεριλαμβάνει την Ρόδο και ενα τμήμα της Κρήτης . Που βρήκατε λοιπον αυτό το χάρτη , πρώτον , και δεύτερον μήπως θα πρέπει να τον αποσυρετε , βαζοντας στη θέση του τον πραγματικο ; Κι αν δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα , τουλάχιστον αποσυρετε αυτο το πραγμα , και μάλιστα θα \'λεγα πως πρέπει να ζητήσετε και συγγνώμη . Επιμένω όμως στο ερώτημα : Που βρήκατε αυτό το χάρτη ;

  1. avatar @Ανενδοτος

   Χάρτης της Ανατολικής Μεσογείου είναι ρε κακομοίρη, δεν είναι καλλιέργεια αγγουριών.

 12. avatar ακρα του ταφου σιωπη στο καμπο βασιλευει

  βασιλεψε κι ο ηλιος σας....κουμπαροι συριζαιοι

  1. avatar @ακρα του ταφου σιωπη στο καμπο βασιλευει

   ΤΙ ΦΡΟΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΑΛΙ. ΚΑΙ Ο ΔΙΠΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΑΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΠΑΛΟ Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ.

  2. avatar Γεροτσολιας

   ......... ενα παιδι παιζει βιολι και ο τσιπρας το χαζευει. Γεροτσολιας

   1. avatar @Γεροτσολιας

    Καλέ ακροδεξιές μαριονέτες του Ερντογάν ακόμα δίνεται παραστάσεις μετά το φιάσκο που σας ξεφτίλισε σε όλοι την ΕΕ?

    1. avatar Γεροτσολιας

     Εχεις κι εσυ το χαζι σου και πανε παιξε μονο σου γιουσουφακι. Γεροτσολιας

   2. avatar Γεροκατσαπλιας

    Ναταν το βιολι πουλι, θα το παιζανε πολλοι [σαν κι εσενανε].. Γεροκατσαπλιας

    1. avatar Γεροτσολιας

     Εσυ απο ολα κατεχεις μπαγασα κατσαπλιακο και βιολι και πουλι, κουκος εισαι; Γεροτσολιας

 13. avatar Δεν καταλαβαινω

  Δεχτήκαμε μειωμένη επήρεια της Κρήτης; 45%;
  Και είναι νίκη αυτό;
  Τι μας ετοιμάζουν για το Καστελόριζο άραγε;

  1. avatar Delivery

   Απλά πράγματα. Οι μεγάλες δυνάμεις ετοιμάζουν γκρίζα ύδατα νότια της Κρήτης για να φάνε τα πετρέλαια.

  2. avatar άλλοι πούλησαν

   την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ετοίμαζαν καζάν καζάν για το Αιγαίο.

   1. avatar Delivery

    Ποια Μακεδονία? Την πουλημένη από τους προηγούμενους? Τόσα ξέρεις τόσα λες.

    1. avatar @Delivery

     Ενώ εσύ έχεις κάνει μεταπτυχιακό στο θέμα και το παίζεις στα δάκτυλα.
     Στο ότι το παίζεις συμφωνώ.

  3. avatar Γύπας

   Δεν τον ψήφισαν όπως ήθελε και τώρα τους ξεχωρίζει!!! Θα κρατήσει μόνο το δεξιό κομμάτι!!!!

  4. avatar Dr. Sheldon Cooper

   Εκτός από το να παπαγαλιζεις ο,τι σου πουν απο την υπογα, ματια δεν εχεις να δεις το χαρτη με τα σημεία της συμφωνίας? Δες την απόσταση απο τη Κρήτη κσι απο τα αιγυπτιακά παράλια κσι πες μας πάλι πώς η Κρήτη και η Ρόδος εχουν μικρότερη επήρεια.

  5. avatar Αυτό

   που το είδες φαντασμένε;

  6. avatar @Δεν καταλαβαινω

   Δόθηκε το κειμενο στη δημοσιότητα και πρόλαβες να το διαβάσεις;

  7. avatar 1932

   βγαλε τα αχυρα απο το μυαλο σου να καταλαβεις...θα εξαφανιστειτε ωσονουπω ζαιοι...η οργισμενη αντιδραση των Τουρκων δεν σου λεει τιποτα?

 14. avatar Κερδιζει

  Απ\' τα τρία το ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει