Αποφασισμένος να διεκδικήσει τη δημαρχία της Αθήνας δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, παρά τις παραινέσεις για απόσυρση της υποψηφιότητάς του και τα έως τώρα δημοσκοπικά αποτελέσματα.

«Ξέρω ότι η υποψηφιότητά μου έχει ταράξει τα νερά. Από το 1974 μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει υποψήφιος που έχει ιδεολογική ταυτότητα, που ανήκει σε κόμμα, αλλά που κατεβαίνει υποψήφιος χωρίς να στηρίζεται από το κόμμα. Από εκεί και πέρα, κανείς όμως δεν σκέπτεται ότι ο δήμαρχος που θα προκύψει από τις εκλογές για την προσεχή πενταετία πλέον θα κληθεί να διαχειριστεί μια πόλη και κυρίως την κρίση που έχει πλήξει αυτή την πόλη και τους δημότες της, σαν απόνερα του μνημονίου και όσων ζούμε τώρα τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Βασικά του συστατικά πρέπει να είναι η εμπειρία, η γνώση, η αξιοποίηση επί τω θετικώ των λαθών που μπορεί να έχει κάνει, διότι εγώ σαν υπενθυμίζω ότι έζησα τον δήμο και στην άνοδο αλλά και στην κάθοδο», είπε το πρωί της Τρίτης στο σταθμό MEGA.

Απαντώντας μάλιστα στην τοποθέτηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου ότι θα πρέπει ο κ. Κακλαμάνης αφού βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις να αποσυρθεί για το καλό του κόμματος, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων αντιπρότεινε με νόημα: «Για τον δήμο της Αθήνας να ματαιωθούν οι εκλογές και ο δήμαρχος να εκλεγεί με δημοσκόπηση».

Πρόσθεσε δε για τις δημοσκοπήσεις: «Δεν τις απαξιώ τις δημοσκοπήσεις, τις βλέπω, τις αξιολογώ. Κάπου λέω πρέπει να τρέξεις περισσότερο, κάπου είναι διαφορετικά».

Αναφορικά με τις προβλέψεις του για τους υποψηφίους που είναι επικρατέστεροι να προκριθούν στον επόμενο γύρο σημείωσε: «Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, νομίζω το ποιοι δυο θα είναι στον δεύτερο γύρο, όλοι οι συνυποψήφιοι εγώ τους σέβομαι, τους εκτιμώ, αλλά σίγουρα τέσσερις είναι αυτοί που θα δώσουν τη μάχη για τον δεύτερο γύρο. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα, είναι αυτονόητο, να μην θεωρηθεί ότι απαξιώνω άλλους συνυποψηφίους μου που είναι έξω από την σκέψη μου. Εγώ πιστεύω ότι θα εκπλαγούνε πάρα πολλοί το βράδυ της 18ης Μαΐου όπου το όνομά μου θα βγει από την κάλπη, το τι ποσοστό θα έχω πάρει θα το αποφασίσουν οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες».

Ο κ. Κακλαμάνης ερωτηθείς σχετικά είπε ότι εφόσον ο κ. Σπηλιωτόπουλος περάσει στον επόμενο γύρο των εκλογών, εκείνος θα τον στηρίξει, σημειώνοντας ωστόσο με νόημα ότι δεν έχει ακούσει κάτι τέτοιο επισήμως από τον συνυποψήφιό του.

«Εάν έχει περάσει ο κ. Σπηλιωτόπουλος στον δεύτερο γύρο, εγώ δεν έχω ενδοιασμό, θα στηρίξω τον κ. Σπηλιωτόπουλο. Εγώ θα ψηφίσω τον κ. Σπηλιωτόπουλο. Βεβαίως απάντηση ναι ή όχι έτσι ξεκάθαρη δεν έχω ακούσει από το στόμα του κ. Σπηλιωτόπουλου, εάν είμαι εγώ στον δεύτερο γύρο. Και μια και μιλάω και λίγο εμμέσως για τα εσωκομματικά μας, εγώ θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της βάσης της ΝΔ που παρά τις απίστευτες πιέσεις που υφίστανται από τη νομενκλατούρα της Συγγρού, εγώ δεν μασάω τα λόγια μου, ανθίστανται, είναι δίπλα μου και στελεχώνουν και το ψηφοδέλτιό μου».