Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 8 Μαρτίου η συνδιάσκεψη της«Ελιάς» παρουσία του υποψήφιου προέδρου για την Ευρωπαϊκή επιτροπή, από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα, κ. Μάρτιν Σουλτς.

Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης, ο οποίος από νωρίς είχε υποστηρίξει την πρωτοβουλία ανασύνθεσης του χώρου της λεγόμενης Κεντροαριστεράς.

Κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης θα τεθούν μια σειρά από ζητήματα, όπως ο ρόλος της χώρας στην Ε.Ε., η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση και το μέλλον της Ευρώπης μετά τις ευρωεκλογές. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων για τις ευρωεκλογές. Μέχρι στιγμής από πλευρά της Κίνησης των «58» έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι κκ Μπίστης, Παγουλάτος και Τσίγκας, ενώ από το ΠΑΣΟΚ έντονα συζητείται το όνομα της κυρίας Φώφης Γεννηματά.

Στη συνδιάσκεψη της «Ελιάς», ο κ. Σουλτς θα μιλήσει την Κυριακή στις 7 η ώρα το απόγευμα και αναμένεται να τοποθετηθεί τόσο για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όσο και στην ανάγκη υποστήριξης των σοσιαλιστικών κομμάτων στις ευρωεκλογές.

Κατά την έναρξη των εργασιών της συνδιάσκεψης θα μιλήσουν οι κκ Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, πρόεδρος Συμωνίας για την Νέα Ελλάδα, Γιάννης Βούλγαρης, υπογράφον μέλος της Πρωτοβουλίας των “58” και ο Ηλίας Μόσιαλος, επικεφαλής της Δυναμικής Ελλάδας.