Να παραιτηθούν από βουλευτές οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες και να δεσμευτούν ότι θα ολοκληρώσουν την τετραετία, ζήτησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τασσόμενος υπέρ του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», ο κ. Πάγκαλος είπε ότι δεν χρειάζεται αλλαγή του Συντάγματος αλλά να αναλάβει κάθε κόμμα και κάθε υποψήφιος την πολιτική ευθύνη γι’ αυτό, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου.

Ο κ. Πάγκαλος κάλεσε την κ. Δούρου να παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι «οι μισοί υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι βουλευτές, γιατί έχει μεγάλο πλούτο στελεχών».

Αναφερόμενος στο δήμο Αθηναίων, είπε ότι η ΝΔ θα έπρεπε να στηρίξει τον κ. Καμίνη, γιατί, όπως είπε, είναι «ένας δήμαρχος με αυτοδιοικητικά κριτήρια και ο πλέον επιτυχημένος στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια».
Εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο προέβλεψε ότι θα πάρει το υψηλότερο ποσοστό του ως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν.

«Στο τέλος θα μας πει ότι δημοψήφισμα θα είναι η εκλογή Τσίπρα ως υποψηφίου της Επιτροπής. Γιατί εκεί θα πάρει το υψηλότερο ποσοστό του και εγώ θα το σκεφτώ, διότι προκειμένου να ψηφίσω έναν Άγγλο, Γάλλο, Πορτογάλο ή Κονγκολέζο και δεν ξέρω ποιον άλλον, γιατί να μην ψηφίσω τον Έλληνα που τον ξέρω και του χρωστάω και μια υποχρέωση, επειδή ασχολείται μαζί μου;», είπε και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει «πώς η δύναμη που τον στηρίζει, η Αριστερά της Γερμανίας, η Die Linke, είναι το κόμμα που είναι εχθρικότερο απ’ όλα τα άλλα σε σχέση με την Ελλάδα».