Το πρώτο άτυπο debate ανάμεσα στους υποψηφίους για το δήμο Αθηναίων Άρη Σπηλιωτόπουλο και Γαβριήλ Σακελλαρίδη δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Real Νews, με τους επίσημους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ να απαντούν σε κοινές ερωτήσεις.

Σε ερώτηση για το αν ως δήμαρχοι θα πρωτοστατήσουν κατά των μνημονίων, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος απαντά: «Η δική μου σκέψη βρίσκεται ήδη στην επόμενη μέρα. Πώς θα στήσουμε ξανά την Αθήνα στα πόδια της και πώς θα βοηθήσουμε όλους εκείνους που κατέστρεψε η κρίση να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό σημαίνει επενδύσεις, έργα, επιχειρηματικότητα, καινοτομία. Έχετε ακούσει τίποτα από αυτά στον αντιμνημονιακό λόγο; Τα θα λένε τότε; Να σκίσουμε τα μνημόνια που δεν θα υπάρχουν;».

Στην ίδια ερώτηση, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απαντά: «Τα μνημόνια θα υπάρχουν μέχρι να τα ανατρέψει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του. Στη βάση αυτή, το αποτέλεσμα των εκλογών για το δήμο της Αθήνας θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Αν το βράδυ των εκλογών τα μνημόνια… πανηγυρίζουν ότι δεν αποδοκιμάστηκαν, η θέση τους έναντι της κοινωνίας θα ισχυροποιηθεί». Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο ίδιος σημειώνει πως αν κερδίσει στις εκλογές «η πτώση του μνημονίου θα είναι ένα βήμα πιο κοντά».

Η νούμερο ένα δέσμευση του Άρη Σπηλιωτόπουλου για την Αθήνα είναι «να αποκτήσει περισσότερο χρώμα, περισσότερη ζωντάνια», ενώ για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη η υπ’ αριθμόν 1 δέσμευση είναι η αλληλεγγύη. «Ο δήμος είναι ένωση πολιτών και η δουλειά του είναι να υποστηρίζει τους δημότες. Υπάρχουν τεράστιες ανάγκες αλλά και τεράστιες δυνατότητες προς αυτήν την κατεύθυνση», τονίζει.

Οι δύο υποψήφιοι καλούνται επίσης να χαρακτηρίσουν με λίγες λέξεις τους αντιπάλους τους για το δήμο. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος απαντά:

Γ. Καμίνης: Συμπαθής ως πρόσωπο, αλλά μέτριος διαχειριστής
Γ. Σακελλαρίδης: Πρώτα το κόμμα, μετά η Αθήνα
Ν. Κακλαμάνης: Στέλεχος της παράταξης
Ν. Σοφιανός: Σταθερός στα όσα πρεσβεύει, όσο κι αν διαφωνώ μαζί του
Β. Καπερνάρος: Δικανική ρητορεία
Ηλ. Κασιδιάρης: Στείρα άρνηση

Οι απαντήσεις του Γαβριήλ Σακελλαρίδη είναι οι εξής:

Γ. Καμίνης: Αν εκλεγεί, το μνημόνιο θα πανηγυρίσει
Αρ. Σπηλιωτόπουλος: Η ελπίδα του Αντώνη Σαμαρά
Ν. Κακλαμάνης: Δεν κερδίζει η Αθήνα, δε χάνουν η κυβέρνηση και το μνημόνιο
Ν. Σοφιανός: Πρέπει να πλησιάσει πιο κοντά στη μάχη
Β. Καπερνάρος: Δεν είμαι σίγουρος ότι τον ενδιαφέρει πραγματικά η πόλη
Ηλ. Κασιδιάρης: Η σβάστικα κατέβηκε από την Ακρόπολη στις 31 Μαΐου του 1941. Δεν θα επιστρέψει το 2014.