Κικίλιας: «Το Νοσοκομείο Χανίων ενισχύεται με μοριακό αναλυτή για τεστ κορονοϊού»

Ακόμα ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προστεθούν σε ΜΕΘ της Κρήτης 25 νέες κλίνες


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:28
04/07/2020
Κικίλιας: «Το Νοσοκομείο Χανίων ενισχύεται με μοριακό αναλυτή για τεστ κορονοϊού»
2
loading

Την ανακοίνωση ότι εντός των δύο επόμενων εβδομάδων θα ενισχυθεί το Νοσοκομείο Χανίων με ένα μεγάλο μοριακό αναλυτή, ώστε να γίνονται τεστ για τον κορονοϊό και στα Χανιά, έκανε απόψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας συμμετείχε σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος μετά το τέλος της οποίας μιλώντας στους δημοσιογράφους, έστειλε μήνυμα στήριξης της πολιτείας προς τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.

Όπως τόνισε, «για μας είναι στρατηγικής σημασίας ο νομός Χανίων, το νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας, οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, το παραϊατρικό προσωπικό, όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο. Αποδείξαμε εν μέσω κρίσης ότι σταθμίζουμε πάνω απ' όλα την αξία της ανθρώπινης ζωής και στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους με όλα τα μέσα».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις 5.000 προσλήψεις που έγιναν μέσα σε διάστημα 3 μηνών στο χώρο της δημόσιας υγείας, ενώ έκανε γνωστό ότι μέσω μοριοδότησης θα κινηθούν οι διαδικασίες για να μονιμοποιηθούν περίπου 2.500 νοσηλευτές, καθώς και επικουρικοί γιατροί σε μονάδες υγείας της χώρας.

Ακόμα ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προστεθούν σε ΜΕΘ της Κρήτης 25 νέες κλίνες.

Ο υπουργός Υγείας κατά την άφιξη του στο νοσοκομείο, συνομίλησε με συμβασιούχους εργαζόμενους στο χώρο της δημόσιας υγείας που πραγματοποίησαν συγκέντρωση ζητώντας τη μονιμοποίηση τους.

Στη σύσκεψη υπό τον κ. Κικίλια, συμμετείχαν ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βουλουδάκης, στελέχη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, η διοίκηση του νοσοκομείου και εκπρόσωποι εργαζομένων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Γύπας

  Κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη στο Νοσοκομείο Χανίων, παρουσία του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Στον κ. Κικίλια έγινε εκτενής παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης του ιδρύματος και των προοπτικών ανάπτυξής του.
  Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, οι βουλευτές Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και ο Υποδιοικητής, Δημήτρης Αγαπίου, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Χανίων.
  Ο κ. Κικίλιας έγινε δεκτός στην είσοδο του Νοσοκομείου από συμβασιούχους και είχε για λίγα λεπτά συνομιλία μαζί τους, δηλώνοντας ότι κατανοεί τα προβλήματα και πως προωθείται κάποια λύση από το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.
  Με τους συμβασιούχους συνομίλησε αρκετά λεπτά και η κα Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε γνώστης της κατάστασης, ακούγοντας τους προβληματισμούς τους.
  Από πλευράς του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Βαρδής Γεωργιακάκης, στάθηκε στις δηλώσεις του στο ζήτημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Χανίων, του οποίου όμως το προσωπικό ανταποκρίνεται με περίσσιο ζήλο και φιλότιμο στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν.

 2. avatar Μπαλατσινουλης

  Γιατί δεν διχνετε και με τι πανό τον υποδέχτηκαν. Και γιατί δεν δείχνεται και την υποδοχή με τις γυρισμένες πλάτες στο Ρέθυμνο;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει