Για την απόσυρση του μέτρου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Αναζητούμε πάντα την καλύτερη λύση. Δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε νέους δανεισμούς. Αυτός ο στόχος πρέπει να επιτυγχάνεται», είπε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Μάλιστα, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να οδηγήσουμε τη χώρα έξω από το μνημόνιο χωρίς άλλες απώλειες» και σχολίασε τις αντιδράσεις βουλευτών της δικομματικής κυβέρνησης λέγοντας: «Είναι φυσικό να μεταφέρουν με αγωνία τα μηνύματα που λαμβάνουν. Τους ακούμε με προσοχή. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Πάντως, χωρίς να αναφέρει το όνομα του Βύρωνα Πολύδωρα, αρκέστηκε να πει για την απομάκρυνσή του, «Ο καθένας φέρει την ευθύνη των επιλογών του». Και ξεκαθάρισε ότι επιτακτική ανάγκη της κυβέρνησης είναι «να βγούμε έξω από το μνημόνιο το συντομότερο δυνατό».

Για τα αρνητικά δημοσιεύματα και τον γερμανό αξιωματούχο που δήλωσε ότι δεν θα αγόραζε ελληνικά ομόλογα, είπε: «Πάντα το παραμικρό δυσάρεστο να γραφτεί για την Ελλάδα, αναπαράγεται πολύ γρήγορα. Τα καλά νέα δεν πουλάνε ενώ τα κακά πουλάνε» προσθέτοντας: «Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφει κάτι αρνητικό για τη χώρα μας το Spiegel».

Μάλιστα, ο κ. Κεδίκογλου ξεκαθάρισε ότι τα ίδια έντυπα αμφισβητούσαν το πρωτογενές πλεόνασμα, «τους διαψεύσαμε. Θα τους διαψεύσουμε και πάλι. Κριτής για το αν αξίζουν τα ομόλογα, δεν είναι ο αξιωματούχος, είναι οι αγορές. Οι αγορές έδειξαν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα. Η Ελλάδα θα πετύχει την έξοδο στις αγορές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο θέμα των εκλογών ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα γίνουν εθνικές. «Προτεραιότητά μας είναι να τελειώσουμε τη δουλειά μας. Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών». Και για τις δημοσκοπήσεις που θέλουν μπροστά το ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η κυβέρνηση βρίσκεται στη δυσκολότερη καμπή της, έχει πάρει τις οδυνηρότερες αποφάσεις της. Η κυβέρνηση είναι στην πιο δυσμενή φάση για δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ναι σε όλα και έχει ταβανιάσει και δεν μπορεί να πάει παραπάνω».

Μίλησε και για τις δημοτικές εκλογές λέγοντας ότι «υπάρχουν πάρα πολλές εναλλακτικές προτάσεις. Η παρουσίαση μιας υποψηφιότητας πρέπει να γίνεται εγκαίρως».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως άσκησε και κριτική στη Δικαιοσύνη αλλά και στον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι κρατούμενοι μετά και την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού.