Όλο αυτό το χρονικό διάστημα της καραντίνας, ο Έλληνας ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος είχε επιστρέψει στα ιατρικά του καθήκοντα. Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, ο πρώτος σε ψήφους ευρωβουλευτής της χώρας μας, είναι ψυχίατρος.

Από τη στιγμή που στο Ευρωκοινοβούλιο δεν επιτρεπόταν η φυσική παρουσία λόγω της πανδημίας (και ακόμα απαγορεύεται δηλαδή) επέλεξε να προσφέρει διαδικτυακή ψυχολογική υποστήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη και δη δωρεάν. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά «για μένα η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι το χαμόγελου του άλλου που βρίσκεται απέναντί μου».

Πολλοί ήταν αυτοί που αποτάθηκαν στον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας καθώς ο εγκλεισμός επέτεινε την ψυχική υγεία αρκετών συνανθρώπων μας, ενώ η αβεβαιότητα για το μέλλον προκαλεί δικαιολογημένες ανησυχίες.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κυμπουρόπουλος εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2003, από όπου έλαβε το πτυχίο του το 2010, με άριστα. Από το 2013 έως το 2015, παράλληλα με την άσκηση ειδικότητας, παρακολούθησε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στο αντικείμενο των ψυχοσεξουαλικών διαταραχών του ανθρώπου. Το 2014 πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών», ενώ το 2016, έλαβε τον τίτλο ειδικότητας της Ψυχιατρικής. Ακολούθως έπιασε δουλειά ως επιμελητής Β’ στη Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν».

(η φωτογραφία προέρχεται από το Instagram του κ. Κυμπουρόπουλου)