Σε φάση αναπροσαρμογής βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω κορονοϊού. Καταρχάς το συνέδριο που είχε προγραμματιστεί για το τετραήμερο 14 με 17 Μαΐου 2020 έχει προφανώς αναβληθεί και με τα νέα δεδομένα η Κουμουνδούρου προβληματίζεται για το χρόνο που τελικά θα διεξαχθεί, αφού σίγουρα μέχρι και το φθινόπωρο δεν θα επιτρέπεται η συγκέντρωση τόσο μεγάλου αριθμού ατόμων σε κλειστούς χώρους. Εάν μάλιστα ενσκήψει και νέο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο τότε θα μεταφερθεί για το 2021 και βλέπουμε.

Παράλληλα όμως, όμως δηλώνουν πηγές από την Κουμουνδούρου θα πρέπει πλέον να υπάρξει και ριζική αναμόρφωση του προγράμματος που έχει ετοιμαστεί, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συνθήκες.

Θα πρέπει δηλαδή καταρχάς να τροποποιηθούν τα κεφάλαια που αφορούν το σύστημα της δημόσιας υγείας στην οποία θα δοθεί πλέον μεγαλύτερη έμφαση.

Ακολούθως θα πρέπει ν’ αλλάξουν αρκετά σημεία από τις ενότητες που αφορούν τα δημοσιονομικά, την εν γένει οικονομία, τα εργασιακά ζητήματα, την εθνικοποίηση επιχειρήσεων, την περιβαλλοντική κρίση καθώς επίσης και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.