Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα περιοριστικά μέτρα και εάν όλα πάνε καλά αυτό το τριήμερο, θα βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στην άρση τους, δηλώνει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Μιλώντας στον Σκάι επεσήμανε ότι “η Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά ως προς στην ανταπόκριση έναντι των μέτρων σε σχέση με τις άλλες χώρες”, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα καμία χαλάρωση και “το αστυνομικό προσωπικό θα ενεργήσει με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα σε κάθε περίπτωση. Είναι ελάχιστοι πάντως εκείνοι που παρά τις εκκλήσεις, τις συστάσεις και τους περιορισμούς δεν υπακούν και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους”. Εξήγησε επίσης ότι “σε περίπτωση συνάθροισης πιστών σε εκκλησίες θα υπάρξει παρέμβαση. Η πλειοψηφία ιερέων και πολιτών, όμως, δείχνει να συμμορφώνεται”.

Τέλος, έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρήσουν τα μέρα και “να  σεβαστούμε την ιερότητα των ημερών και τη δύσκολη θέση των ιερέων. Πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός, κυρίως στις πολυκατοικίες, ώστε να μην δημιουργήσουν οι κάτοικοι προβλήματα στην ομαλή κοινωνική συμβίωση.