«Άρωμα στρατηγικής σύγκλισης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ» διαπίστωσε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, προβλέποντας πως όσο η διαδικασία αυτή θα ολοκληρώνεται, τόσο θα οξύνεται η φραστική διαμάχη ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Στοιχεία της «σύγκλισης» αυτής, όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, διαπιστώθηκαν και κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, με εκατέρωθεν προτροπές για “συζήτηση”, και ενδιάμεσες παρεμβάσεις, όπως αυτές του Μίμη Ανδρουλάκη. Κυρίως ωστόσο, εντοπίζεται σε ομιλίες σαν αυτές του Αλέξη Τσίπρα στο Τέξας και στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, στις οποίες διαπιστώνεται κατά τον κο Παφίλη, μια σαφής αλλαγή πολιτικού λόγου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κος Παφίλης κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει, γιατί ο Αλ. Τσίπρας δεν δήλωσε στο Επιμελητήριο πως θα φορολογήσει τις επιχειρήσεις κατά 45%. ‘Αλλο τόσο, οι αναφορές του Αλ. Τσίπρα στην «παραγωγικότητα των επιχειρήσεων», παραπέμπουν, είτε σε υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων, είτε σε τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των επιχειρηματικών μονάδων, που και αυτός ωστόσο, σπρώχνει τους εργαζόμενους στην ανεργία. Η αναφορά του στη «νόθευση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού» θυμίζει τις αντίστοιχες αναφορές του Γ. Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά. Η Ελλάδα ως «βασικός πόλος στην αγροτοδιατροφική έρευνα και παραγωγή» πέραν του ότι θυμίζει αναφορές του Γ. Παπανδρέου, θέτει επί τάπητος και το ερώτημα του πώς θα αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Κοινή Αγροτική Πολιτική – τόνισε ο κος Παφίλης.

«Θα πρέπει να απαντήσετε, τι προσφέρει το σύστημά σας στην ανθρωπότητα και στην Ελλάδα. Γιατί, σκόπιμα η κυβέρνηση και αντικειμενικά η αντιπολίτευση, θέλετε να κατεβάσετε τον πήχη και να παρουσιάσετε ακόμα και την πιο άθλια δουλειά ως κοινωνική παροχή. Στην ίδια την Ευρώπη, το 24,8% των Ευρωπαίων βρίσκεται στα όρια της φτώχειας – και παρακάτω, πείνα και δυστυχία».

«Αυτό το πλαίσιο λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πως θα το διαχειριστεί καλύτερα σήμερα, με άλλο μείγμα διαχείρισης. Εμείς λέμε στον κόσμο: “Δεν χρειάζεσαι τους καπιταλιστές. Εσύ παράγεις τον πλούτο, εσύ πρέπει να τον πάρεις”» σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.