Η γελοιογραφία που έφερε πολιτική θύελλα

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Νέα και στον σκιτσογράφο Δ. Χατζόπουλο - Τι απαντούν οι σκιτσογράφοι


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:36
15/11/2013
Η γελοιογραφία που έφερε πολιτική θύελλα
95
loading

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της εφημερίδας «Τα Νέα» για το σκίτσο του Δημήτρη Χατζόπουλου στο οποίο απεικονίζονται η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Ραχήλ Μακρή να κάνουν pole dancing στις κεραίες της ΕΡΤ.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναρωτιέται εάν «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επεδείκνυε την ίδια ευαισθησία, αν η γελοιογραφία δεν αφορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάποιο άλλο κόμμα ή πρόσωπο; Μάλλον όχι, γιατί αυτό που ενόχλησε τον ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση την ΑΥΓΗ ήταν η διακωμώδηση ενός κατασκευασμένου αλλά αποτυχημένου επικοινωνιακού σόου, κομμένου και ραμμένου για τα δελτία των 8».

Η Χαριλάου Τρικούπη σχολίασε την σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ. λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η συμπαράταξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκε και στο θέμα της φίμωσης της ελευθεροτυπίας κοινό βηματισμό. Η δεξαμενή της “αντιμνημονιακής” πολιτικής στερεύει και μαζί με αυτή η “αντιμνημονιακή” επιχειρηματολογία. Λογικό είναι μέσα σε αυτή τη σύγχυση να τους απασχολούν “γελοιογραφίες” και όχι τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και της χώρας».
Χθες η εφημερίδα «Αυγή» έκανε λόγο για «εξευτελισμό» και «ξεπεσμό» του γνωστού σκιτσογράφου.

Η ΠΟΕΣΥ ζήτησε από τους δημοσιογράφους να επιστρέψουν στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και είπε να σταματήσει η «σεξιστική χυδαιότητα» των τελευταίων ημερών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

«Να μπει φραγμός στη σεξιστική χυδαιότητα
Φραγμός στη σεξιστική χυδαιότητα, που αναπαράγεται τον τελευταίο καιρό από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ζητά να μπει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), με άμεση επιστροφή των σχολιαστών και γελοιογράφων στην εφαρμογή των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Το άρθρο 2 του “Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης” των δημοσιογράφων-μελών των Ενώσεων Συντακτών ρητώς επιβάλλει:

α. Να αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις εθνικής καταγωγής, φύλου, φυλής, θρησκείας, πολιτικών φρονημάτων, οικονομικής κατάστασης και κοινωνικής θέσης.
β. Να σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής του ανθρώπου και του πολίτη. Μόνο όταν το επιτάσσει το δικαίωμα της πληροφόρησης μπορεί να χρησιμοποιεί, πάντοτε με τρόπο υπεύθυνο, στοιχεία από την ιδιωτική ζωή προσώπων που ασκούν δημόσιο λειτούργημα ή έχουν στην κοινωνία ιδιαίτερη θέση και ισχύ και υπόκεινται στον κοινωνικό έλεγχο.

Το άρθρο 4 επιβάλλει:
γ. Να μην ασκεί και να μη δέχεται οποιαδήποτε μορφή διακρίσεων, που σχετίζονται με το φύλο ή την επαγγελματική ηλικία των συναδέλφων του.

Και το άρθρο 7 επιβάλλει στο δημοσιογράφο:
β. Να αποφεύγει τη χυδαιογραφία, τη χυδαιολογία και τη γλωσσική βαρβαρότητα, τηρώντας, ακόμη και στη σάτιρα και τη γελοιογραφία, τους κανόνες της επαγγελματικής ηθικής και της κοινωνικής ευθύνης.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις διοικήσεις των Ενώσεων-μελών της να φροντίσουν για την πιστή τήρηση αυτών των δεοντολογικών κανόνων από όλα τα μέλη τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ».

Τι έγραψε η «Αυγή» για το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου
«Να ξεπέφτουν και να αυτοεξευτελίζονται καλλιτέχνες β’ διαλογής, η Τριανταφύλλου, ο Χωμενίδης, ο Χειμωνάς, είναι λογικό κι επόμενο, το μεροκάματο να βγαίνει κι ας βγαίνει και στο βούρκο. Ο ξεπεσμός των ταλαντούχων όμως είναι λυπηρός. Είναι λυπηρός ο ξεπεσμός του εξαιρετικού γελοιογράφου Δημήτρη Χατζόπουλου, που έφτασε μέχρι του σημείου να απεικονίσει τις κυρίες Κωνσταντοπούλου και Μακρή ως στριπτιτζούδες έτοιμες για όλα. Δεν είναι το μίσος απέναντι σε όποιον αντιστέκεται στο Μνημόνιο που εξευτέλισε τον Χαντζόπουλο, ο καλλιτέχνης δικαιούται και να φανατίζεται και να μισεί.

Εκείνο που ντρόπιασε εφ’ όρου ζωής τον έμπειρο σκιτσογράφο ήταν η υιοθέτηση των δοξασιών και των προλήψεων του συρμού, ότι δηλαδή οι γυναίκες είναι κατώτερα όντα, που κανοναρχούνται από τις γενετήσιες ορμές τους, που δεν μπορούν να λάβουν σοβαρές αποφάσεις, γιατί οι ορμόνες θολώνουν την κρίση τους. Στριπτιτζούδες, για να μη πω τίποτα βαρύτερο, είναι όλες τους και καλά θα κάνουν να περιμένουν ξαπλωμένες στο κρεβάτι, μέχρι να έρθει το νταβραντισμένο αρσενικό να τις γονιμοποιήσει, να αποχτήσουνε κι αυτές οι κακομοίρες λόγο ύπαρξης.

Εκείνο που έκανε τέλειο τον εξευτελισμό του Χαντζόπουλου ήταν ότι το σκίτσο του ταυτίστηκε με το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμπε εκείνη την ημέρα το καθεστώς. Η εντολή ήταν σαφής: Επιτεθείτε στην Κωσταντοπούλου, την Μακρή και την Τζάκρη, αξιοποιώντας το γεγονός ότι είναι νέες γυναίκες, εξοντώστε τις ενοχλητικές με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Το αφεντικό διέταξε και ο Χαντζόπουλος εκτέλεσε και μάλιστα μετά χαράς. Κρίμα. Θα μου πεις, πώς να μην ξεπέσει ο Χαντζόπουλος, όταν εργάζεται στα ΝΕΑ, την εφημερίδα που εκτελεί τα συμβόλαια του καθεστώτος;

Χθες, εκτός από το χυδαιογράφημα του Χαντζόπουλου, τα ΝΕΑ είχαν στο πρωτοσέλιδο ένα σκίτσο που απεικόνιζε τους πρυτάνεις του Καποδιστριακού και του ΕΜΠ Πελεγρίνη και Σιμόπουλο να κρατάνε τους φοιτητές δεμένους με κλωστές και δίπλα έγραφε: Στο έλεος των δύο πρυτάνεων, όμηροι παραμένουν οι φοιτητές». Φοβερή σύμπτωση! Τα ΝΕΑ επιτέθηκαν στους πρυτάνεις την ημέρα που η Εισαγγελέας διέταξε έρευνα για τα κλειστά Πανεπιστήμια. Τέτοιο συγχρονισμό του Τύπου με τη Δικαιοσύνη, είχαμε να δούμε από την εποχή του μετεμφυλίου.


Δείτε το βίντεο του MEGA

Τα ΝΕΑ εκτελούν τα συμβόλαια του καθεστώτος και το κάνουν με όλους τους διαθέσιμους τρόπους, με τα σκίτσα, με το κύριο άρθρο, με τις παραπολιτικές στήλες. Ειδικά οι παραπολιτικές στήλες είναι γεμάτες με αποκρυπτογραφημένα μηνύματα του στυλ «σε είδα να κλαδεύεις τα δέντρα χαμηλά και σου πιασα τη σκάλα ν΄ ανέβεις πιο ψηλά» και ξέρεις εσύ και έχω ράμματα για τη γούνα σου και έχε το νου σου, γιατί θα προβώ σε ωμότητες. Τα ΝΕΑ είναι παραδοσιακά η εφημερίδα της Δημοκρατικής Παράταξης κι όταν η Δημοκρατική Παράταξη έχει ξεμείνει με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, δεν υπάρχει φραγμός, δεν υπάρχει αναστολή, δεν υπάρχει τσίπα. Θα την κατεβούνε μέχρι το τέλος του κακού τη σκάλα τα φερέφωνα του Σαμαρά και του Βενιζέλου ή, όπως λέει και ο λαός, κατά τον αφέντη και το γαϊδούρι του».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το σκίτσο
«Από το εμετικό σκίτσο για τις κυρίες Κωνσταντοπούλου και Μακρή, ως το ρεπορτάζ που εμφανίζει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας: “αλλιώς μιλάμε στο εξωτερικό, αλλιώς σε μια συγκέντρωση”, η εφημερίδα ξεπερνά κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Την ίδια ώρα άρθρο του Γιώργου Κυρίτση που δημοσιεύτηκε χθες, Τρίτη, στην Αυγή επιτίθεται με σφοδρότητα κατά της εφημερίδας και του σκιτσογράφου Δ. Χαντζόπουλου. Με τίτλο “Ο κ. Δ. Χαντζόπουλος και το χιούμορ του αυλικού”, γράφει:

«Ο σκιτσογράφος των Νέων κύριος Δημήτρης Χαντζόπουλος στη σημερινή του γελοιογραφία στη σελ. 9 των Νέων αναπαριστά την παρουσία των βουλευτών Ραχήλ Μακρη και Ζωής Κωσταντοπούλου το Σάββατο στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ως χορευτικό σόου με pole dancing σε στριπτιτζάδικο, όπου το κοινό χειροκροτεί τις δυο κοπέλες ενόσω αυτές κάνουν σέξι κόλπα στη σκηνή.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Χαντζόπουλος ζωγραφίζει καλά και δεν έχει ανάγκη επεξηγήσεων, ο ίδιος αισθάνεται την ανάγκη να γράψει ως διάλογο των θαμώνων του στριπτιτζάδικου: "Δεξιά είναι η Ραχήλ και αριστερά η Ζωή, λέει ο ένας θαμώνας. Κάνουν κ κάτι άλλο; Ρωτάει ένας άλλος. Άκουσα ότι κάνουν και μηνύσεις, αλλά καλύτερα να ρωτήσετε τον σερβιτόρο", απαντά ο πρώτος παραπέμποντας ευθέως στην καταναγκαστική εκπόρνευση των κοριτσιών που συνηθίζεται σε τέτοια μαγαζιά.

Ας παρακάμψουμε τον σεξισμό και την ευκολία με την οποία ο υπάλληλος του κου Ψυχάρη, χαρακτηρίζει τις αντιπάλους του αφεντικού του πουτάνες. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Χαντζόπουλος ότι, ακόμα και στην εφημερίδα που εργάζεται, το χιούμορ καταξιώνεται κοινωνικά μόνο όταν είναι εναντίον του ισχυρού και υπέρ του αδυνάτου. Στην αντίθετη περίπτωση πρόκειται για το χιούμορ του γελωτοποιού της αυλής που κουνάει κουδουνίστρες για να γελάνε οι βασιλιάδες και οι αυλικοί».

Οι αντιδράσεις των σκιτσογράφων
«Η κατηγορία του σεξισμού στέκει μόνο όταν γίνεται αναφορά στο φύλο. Όχι όταν γίνεται αναφορά στο σεξ που αφορά εξίσου και τα δύο φύλα. Επίσης, η σάτιρα πρέπει να αντιμετωπίζεται με λίγη προσοχή από τα κόμματα γιατί προδίδονται. Η σάτιρα είναι ή καλού γούστου ή κακού γούστου, ή μας αρέσει ή δεν μας αρέσει. Δεν περιγράφεται», είπε στο MEGA ο σκιτσογράφος, Ανδρέας Πετρουλάκης.

«Αν δεν μπορείς να δεις την αστεία πλευρά σε κάτι που συμβαίνει, τότε δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Η Αριστερά έχει ένα δίκιο να δυσκολεύεται να καταλάβει. Πέρασε μέτριες πεντηκονταετίες και έχει γίνει μυγιάγγιχτη. Ας δείξουμε κατανόηση. Εύχομαι σε όλους, γελοιογράφους, δημοσιογράφους, βουλευτίνες και λοιπούς συγγενείς και συμπάσχοντες περαστικά από καρδιάς», ανέφερε με τη σειρά του και ο σκιτσογράφος, Κώστας Μητρόπουλος.

«Ο γελοιογράφος είναι ο αντάρτης της εφημερίδας. Έχει το δικό του μπαϊράκι. Και όπως έλεγε και η Ελένη Βλάχου, είναι το μόνο είδος που ο αρχισυντάκτης δεν μπορεί να το διορθώσει. Ο Χαντζόπουλος, ένας συνάδελφος που εκτιμώ πολύ, έχει καυτηριάσει πολλές καταστάσεις και έχει δεχθεί αρκετές μηνύσεις. Του εύχομαι να συνεχίσει να βουτάει το πενάκι του μέσα στο βιτριόλι. Κλείνοντας, ήθελα να πω ότι οι λέξεις Δημοκρατία και σάτιρα είναι δυο λέξεις που λέγονται παγκοσμίως στην ελληνική γλώσσα», τόνισε και ο Γιάννης Κυριακόπουλος, γνωστός και ως «Κυρ».

Η κόντρα μεταξύ των ΝΕΩΝ και του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται και σήμερα με δημοσίευμα της εφημερίδας.
Δείτε τι γράφει σήμερα η εφημερίδα

Μαθήματα... χιούμορ στον ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεων συνέχεια στη στοχοποίηση των «ΝΕΩΝ» και του Δ. Χαντζόπουλου, με κριτική και από τον Π. Τατσόπουλο

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση μέσω της «Αυγής» στα «ΝΕΑ» και στον γελοιογράφο Δημήτρη Χαντζόπουλο ασκεί το ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή όμως, για το ίδιο θέμα, η Κουμουνδούρου δέχεται και πυρά εκ των έσω, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσόπουλο να διαφοροποιείται ανοιχτά από την αντίδραση του κόμματος.

ΤΟ ΣΟΟΥ. «Αναρωτιόμαστε: το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επεδείκνυε την ίδια ευαισθησία αν η γελοιογραφία δεν αφορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάποιο άλλο κόμμα ή πρόσωπο;» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το «επίμαχο» σκίτσο που αφορούσε το επικοινωνιακό παιχνίδι της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Ραχήλ Μακρή έξω από το Ραδιομέγαρο. Και συνεχίζει: «Μάλλον όχι, γιατί αυτό που ενόχλησε τον ΣΥΡΙΖΑ και κατ' επέκταση την "Αυγή" ήταν η διακωμώδηση ενός κατασκευασμένου αλλά αποτυχημένου σόου, κομμένου και ραμμένου για τα δελτία των 8».

Το σημερινό σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

Οπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η συμπαράταξη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βρήκε και στο θέμα της φίμωσης της ελευθεροτυπίας κοινό βηματισμό. «Η δεξαμενή της "αντιμνημονιακής" πολιτικής στερεύει και μαζί με αυτήν και η "αντιμνημονιακή" επιχειρηματολογία. Λογικό είναι μέσα σε αυτή την σύγχυση να τους απασχολούν "γελοιογραφίες" και όχι τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών της χώρας».

Και ενώ η εφημερίδα «Αυγή» συνέχισε και χθες την επίθεση εναντίον των «ΝΕΩΝ» και του Δημήτρη Χαντζόπουλου για νέο του σκίτσο - το οποίο σε σχόλιο της τελευταίας σελίδας χαρακτηρίζεται ως «χαμηλού πολιτικού επιπέδου» - στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε ο βουλευτής του κόμματος και συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος. «Το δυνατό στο σκίτσο του Χαντζόπουλου είναι η ελευθερία του συνειρμού», είπε μιλώντας στον Βήμα FM. «Κάνει δηλαδή αναγωγές που δεν σκάει απλώς το χειλάκι σου, αλλά σε βάζει να σκεφτείς γι' αυτές τις αναγωγές. Να τον κατηγορήσουμε σήμερα για σεξιστικές αναγωγές;».

ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ. Μάλιστα ο κ. Τατσόπουλος υπενθύμισε ότι όλη την περίοδο της τρικομματικής κυβέρνησης ο Χαντζόπουλος σε μια σειρά από σκίτσα παρουσίαζε τους τρεις εταίρους ως ένα ιψενικό ερωτικό τρίγωνο που έφτανε με καβγάδες στην κρεβατοκάμαρα. «Δεν είδα τώρα να βγάλουν ανακοινώσεις ούτε η ΔΗΜΑΡ ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ, που θα έπρεπε να βγάζουν ανακοινώσεις κάθε μέρα... Είχε κάνει προσομοίωση πάλι του Πανεπιστημίου με μπορντέλο και του είχε κάνει και μήνυση ο πρύτανης, αν θυμάμαι καλά», είπε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «ή δεχόμαστε ότι το χιούμορ είναι μια ζώνη που έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση ταυτόχρονα να τους περνάει όλους και να ασχολείται με όλους, με την ίδια ωμότητα μερικές φορές και με την ίδια δικαιοσύνη απέναντι σε όλους, ή αρχίζουμε και λέμε όλα αυτά, τα οποία εγώ τα βρήκα πολύ σοσιαλρεαλιστικά για το γούστο μου. Οτι θα πρέπει να είναι πάντα με την πλευρά του αδικημένου και άλλα τέτοια που διάβασα στην "Αυγή"».

Ο κ. Τατσόπουλος εξέφρασε ακόμα την αντίθεσή του στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που επέκρινε το σκίτσο, υποστηρίζοντας ότι ναι μεν δεν πρέπει να είναι στο απυρόβλητο η ίδια η γελοιογραφία ή η σκιτσογραφία, «αλλά το να είμαι ένα κόμμα και να βγάζω ανακοινώσεις και να στοχοποιώ έναν σκιτσογράφο ως σεξιστή; Μη ορθά πολιτικά σχόλια κάνουν όλοι... Ή θα πρέπει όλους να τους κρίνουμε το ίδιο ή με δύο μέτρα και δύο σταθμά».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

95
σχόλια
 1. avatar Διοσυιός

  Έχω δει Κυβερνήσεις να πέφτουν από τις επιθέσεις των ΜΜΕ. Δεν έχω δει μέχρι στιγμής ΜΜΕ να κλείνουν εξ'αιτίας των επιθέσεων κάποιας Κυβέρνησης...
  Υ.Γ: Εκτός από το μαύρο στην ΕΡΤ...

 2. avatar Duke

  εγώ τις θεωρώ επιτυχημένες γελοιογραφίες

 3. avatar KRFKLS

  βόθροι του συριζα , πέφτουν οι μάσκες σας , μποχές

  1. avatar ΤιΛες?Σοβαρά?

   what ?

 4. avatar Νικος

  η σατυρα δεν εχει ορια.ετσι δεν λενε οι θολοκουλτουριαρηδες ψευτοπροοδευτικοι;;;

  1. avatar eightblack

   η σάτυρα για τους άλλους δεν έχει ορια εννοούν

 5. avatar Βασίλειος ο Β’

  Τέτοια λογοκρισία από την Αριστερή Χούντα του Σύριζα δεν την περίμενα.Μέχρι τώρα ξέραμε ότι παρά τα όποια μειονεκτήματα τους οι Αριστεροί είχαν και ένα θετικό το χιούμορ.Τώρα τους απέμειναν μόνο οι κομματικές παροπίδες.

 6. avatar Nicholas

  ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ( ΣΥΡΙΖΑ) ο κόκκινος φασισμός σ όλο του το μεγαλείο!
  Μια ερώτηση μπορώ? Η "ελληνίδα" Ραχήλ σε τι μουσική χόρευε ? Στον ρυθμό της χαβαναγκίλα?

 7. avatar Γιάννης

  Αν σατυριζόμενες ήταν δυο βουλευτίνες της συγκυβέρτησης και διαμαρτυρόμενη η συγκυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν θα έλεγε αυτά που λέει τώρα,αλλά θα κατακεραύνωνε τους διαμαρτυρώμενους ,ότι προσπαθούν να επιβάλλουν λογοκρισία, φίμωση και πως έχουν χάσει παντελώς την αίσθηση του χιούμορ αποκομμένοι τελείως από την κοινωνία.
  Αυτό είναι το λυπηρό της υπόθεσης.

 8. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΓΩΝΙΑ !! Ο ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕΞΙΣΤΗΣ, Ο ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΣΕΞΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ ΜΟΥΓΚΑ (ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ) ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΤΙΡΑ ΤΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !!

 9. avatar innotrading

  καλιτέχνες β διαλογής, στριπτιτζούδες, διακρίνω κάποιο ρατσισμό, κάποια υποτίμηση του ανθρώπου σε σχέση με το επάγγελμα του ή μου φαίνεται?

 10. avatar nikos xasapis

  η ραχήλ όλα τα λεφτά αν και κουμμούνι εγώ ευχαρίστως το .......

  1. avatar Θαρσειν Χρη

   κουμουνι η ραχηλ;
   χασαπη ....γραμματαααα

   1. avatar politis panagiotis

    Μην παρεξηγείτε το Χασάπη έχει περάσει ωκεανό……… έχει το ακαταλόγιστο.

    1. avatar nikos xasapis

     όλοι κουμουνια είσαστε 40 χρόνια καταστρέψατε την ελλάδα.
     χρειάζεσται γενικό ρεκτιφιέ για να αλλάξουν τα πράγματα.

 11. avatar Θαρσειν Χρη

  """"""Αν δεν μπορείς να δεις την αστεία πλευρά σε κάτι που συμβαίνει, τότε δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Η Αριστερά έχει ένα δίκιο να δυσκολεύεται να καταλάβει. Πέρασε μέτριες πεντηκονταετίες και έχει γίνει μυγιάγγιχτη. Ας δείξουμε κατανόηση. Εύχομαι σε όλους, γελοιογράφους, δημοσιογράφους, βουλευτίνες και λοιπούς συγγενείς και συμπάσχοντες περαστικά από καρδιάς», ανέφερε με τη σειρά του και ο σκιτσογράφος, Κώστας Μητρόπουλος.""""""""
  Για θυμισες μας αγαπητε κωστα,ποσα σκιτσα σου λογοκρινε η χουντα και η δεξια....
  Ποσα;

 12. avatar Θαρσειν Χρη

  Ο απιστευτος χαβαλες,ειναι να παραδιδουν μαθηματα δημοκρατιας και ελευθεροτυπιας,τα καναλια και οι εφημεριδες,που τα εχουν καταργησει χρονια τωρα!
  Και απο την αλλη ο κακομοιρης ο συριζα,να ξεχναει τα διαφορα παρδαλα που λενε οι δικοι του,και να το παιζει τιμητης,οσο δικιο και αν εχει στο συγκεκριμενο
  Και το κερασακι της τουρτας η απολυτη συμπαρασταση στα ΜΜΕ της κυβερνησης απο τους χαιτες,που μεχρι χτες εβριζαν και απειλουσαν λογω του αρχηγου!
  Μπορει να ειναι τραγικη η γελοιογραφια,και σεξιστικη,αλλα πιο τραγικος ο θορυβος γυρω απο αυτην,και απο τους μεν και απο τους δε!

 13. avatar Free Democrat

  Τι να περιμένει κανείς από τη φυλλάδα του συγκροτήματος που εγκαθίδρυσε την διαπλοκή στην Ελλάδα...
  Λίβελλους και ανήθικος πόλεμος στους αντιπάλους της 'ιερής' ιδιοκτησίας του ομίλου που στηρίζει λυσσαλέα την Πασοκονεοδημοκρατία...

 14. avatar Θαρσειν Χρη

  Φανταστικο σκιτσο,με εγκεφαλικο περιεχομενο....
  Μου θυμιζει τις διαπραγματευσεις με την τροικα!
  Α ρε συριζακια,να ειχατε μυαλο,να το εκμεταλευτειται
  Το τι τονους γελοιγραφιας και σατυρας,μπορουσατε να στησετε,ακομα και τωρα,κοντρα σε αυτους που το βγαλανε
  Αμα δεν μπορειτε να διαχειριστειτε τετοια λαχεια,πως θα κυβερνησετε ρε παιδια;

 15. avatar Peirasmos

  Εντάξει, να είμαστε ειλικρινείς. Είναι ιδιαίτερα κακόγουστο το σκίτσο. Όχι γιατί απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί είναι προσβλητικό για το γυναικείο φύλο. Ο σκιτσογράφος προκειμένου να σατιρίσει το σόου των βουλευτίνων στα κανάλια τις προηγούμενες ημέρες (κάτι που για εμένα ορθώς θα έκανε, διότι το είχαν παρακάνει), προσέφυγε στην τετριμμένη εικόνα των γυναικών ως οργάνων ηδονής, ικανών μόνο για να χορεύουν σε στύλους προς τέρψη των αρσενικών. Αυτό για εμένα είναι φάουλ και είναι πραγματικά προσβλητικό. Αν ήμουν γυναίκα θα αισθανόμουν πολύ άσχημα βλέποντάς το.

 16. avatar Θαρσειν Χρη

  ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!
  Σιγουρα ξεπερναει το οριο της σατυρας,που σιγουρα ειναι η εννοια της δημκρατιας αλλα....
  Θα μπορουσε να το γυρισει μπουμερανγκ στη κυβερνηση,με πολυ ευκολο τροπο!
  Για βαλτε λιγο στην φαντασια σας ,το "στριπτιζ " της κυβερνησης απεναντι στη τροικα....και καταλαβετε κυριοι του συριζα τι σημαινει "μου εκατσε το λαχειο,και μου επεσε απο τα χερια"

  1. avatar τετραγωνακιας

   καλά ρε θαρσείν και ο λαζόπουλος κάνει σάτυρα με χιούμορ χειρότερο είδες κανέναν να λέει τίποτα ποιος είναι ο συριζα και οι ανελ που δεν δέχονται δεν κατάλαβα πολιτικοί είναι και αυτοί σάτυρα θα κάνουν πάνω τους πολύ αυταρχικοί είναι δεν μας τα λένε καλά δεν θέλουμε τέτοιους πολιτικούς με λύσεις θέλουμε

   1. avatar Θαρσειν Χρη

    Καλα ρε τετραγωνακια,ειδες να γραφω κατι διαφορετικο απο οτι λες;
    Και Λαζοπουλο εχω παψει να βλεπω εδω και χρονια!

 17. avatar giannis alex

  Τελείως δημοκρατικά και προοδευτικά απαγορεύεται κάθε κριτική και σάτυρα στο συνοθύλευμα των αναρχοπασοκοσυριζέων.

  1. avatar Θαρσειν Χρη

   Καλα αν το ειχαν κανει για την ουρανιτσα η την ντορα καποιοι θα αφριζαν...
   Αλλα δεν το λεμε,απλα μας συμφερει

   1. avatar Θαρσειν Χρη

    ΧΕΧΕ!
    Ηδη οι οπαδοι της Ντορας και της ουρανιτσας,εβγαλαν αφρους!
    Ξεσκεπαστηκαν καποιοι παιδιααααα!

 18. avatar Σπυριδων Γαφος

  Εντάξει τα περί ελευθεροτυπίας, εντάξει και οι κορώνες για το πόσο απεχθής είναι η λογοκρισία, αλλά νομίζω πως βαθιά μεσα τους αντιλαμβάνονται ότι δδεν πρόκειται περι αυτού!Η διαπλοκή μέσω της έντυπης ναυαρχίδας του επιτίθεται χυδαία στον ΣΥΡΙΖΑ και στο αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αδιαφορόντας ακόμα και για τα πιο στοιχειώδη προσχήματα!Αυτό είναι όλο και είμαι βεβαιος ότι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους προσκυνάει, τόσο οι επιθέσεις θα ενετείνονται και σε ποσότητα και σε...κιτρινίλα!

 19. avatar dimitris

  Σεξιστικη επιθεση εκανε ο Παγκαλος,στην Μακρη ο αλλος κανει σατυρα,αλλα λογοκρισια και καπιταλιστικους ορους μεχρι εκει που μας συμβαιρει...

 20. avatar Ανδρεας

  Τελικά αυτοί στον Συριζα από την.....ζάλη της εξουσίας χάσαν το χιούμορ τους !
  Όταν ο Aleksis έλεγε "μαδαμ Μέρκελ ", όταν έλεγε Μερκοζι και Ολαντρεου ,όταν ο Στάθης ζωγράφιζε αρχηγούς me στολές Ες Ες κι όταν ζωγράφιζε τον Βενιζέλο σαν δεινόσαυρο........ήταν αποδεκτό. Τώρα που ένα σκίτσο ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (σιγά την....αντίσταση στην..."χούντα" σκισαν κανα καλτσόν !) τους....enoxlhse σαν....σεξιστικό κλπ. Καλά τιμή είναι αφού και οι δύο είναι ότι πιο ..... υπάρχει!
  Ελευθεροτυπία α λα Συριζα λοιπόν!
  .

  1. avatar Θαρσειν Χρη

   A τωρα το σκιτσο λεει την αληθεια,τα αλλα σκιτσα πριν με τις στολες ες εσ ηταν ψεμματα;
   Μπαρμπα αντρεα,δεν μας τα λες καλα...
   Και μην μου πεις οτι ενας σκιτσογραφος,το εγραψε μονος του αυτο το τελευταιο..
   Προσεξε μοναχα,γιατι τα σκιτσα με στολες ες ες θα ειναι χιλιαδες απο εδω και εμπρος,και τα σκιτσα σαν αυτο θα γινουν μπουμερανγκ,γιατι αυτο πιο πολυ θυμιζει διαπαραγματευσεις με τροικα,παρα οτι αλλο
   Και να σε δω,θα εισαι τοτε υπερ της ελέυθεροτυπιας;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει