«Δεν πρέπει να κρίνουμε την πορεία της διαδικασίας. Από την πρώτη στιγμή των συλλήψεων μέχρι και χθες ζητούσα να είμαστε υπομονετικοί. Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το έργο της», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε: «Μόλις χθες όταν υπήρχε η παγωμένη είδηση αποφυλάκισης, είχα πει ότι είμαστε στην αρχή της διαδικασίας. Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το έργο της».

Ο κ. Κεδίκογλου ξεκαθάρισε ότι αποκαλύφθηκε πλήρως τι είναι η Χρυσή Αυγή με τις χθεσινές σκηνές. «Η Χρυσή Αυγή έχει αποκαλυφθεί στα μάτια των Ελλήνων», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

«Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι στο επίκεντρο, είναι το γεγονός που συγκλόνισε τους πάντες. Εκεί αποκαλύφθηκε η αλυσίδα της ιεραρχίας», είπε.

Αναφερόμενος στις μη προφυλακίσεις είπε ότι αυτές δεν σημαίνουν απαλλαγή. «Τις βαρύτατες κατηγορίες τις αντιμετωπίζουν και θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο για να αποφασίσει το δικαστήριο για εκείνους», ανέφερε.

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε: «Είναι η πιο δυναμική αντιμετώπιση ναζιστικής οργάνωσης στα χρονικά».

Απαντώντας στο ερώτημα για το τι θα συμβεί εάν αρχίσουν να παραιτούνται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είπε: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τον ευτελισμό των θεσμών, τον ευτελισμό της Δημοκρατίας. Υπάρχουν τρόποι να το αποτρέψουμε».

Φυσικά υπήρξε μια έκπληξη» του πρωθυπουργού, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου για τη μη προφυλάκιση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε πως «η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της» κάτι που, όπως είπε, απηχεί τις απόψεις του πρωθυπουργού.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί δυσαρέσκειας του Μαξίμου για τη στάση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Χ. Αθανασίου και Ν. Δένδια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τη φημολογία λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «είναι από τους στενότερους συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Έχουμε δουλέψει όλοι μαζί σε αυτήν την υπόθεση και από κυβερνητικής και από πολιτικής πλευράς», κάλεσε όλες τις πλευρές να συνδράμουν το έργο της δικαιοσύνης και σημείωσε: «κινούμαστε θεσμικώς άψογα».