Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα στο Βελιγράδι με το προεδρείο και μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Σερβία. Ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των Ελλήνων επενδυτών, τις προοπτικές αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε σημαντική την παρουσία των Ελλήνων επενδυτών στη Σερβία, τονίζοντας ότι θα έχουν την στήριξη της ελληνικής πολιτείας.

Αναφέρθηκε επίσης σε πτυχές του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής που θα υπογράψει αύριο με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο κ. Δένδιας πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων και επαφών με Σέρβους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Αύριο το πρωί (στις 10:00), ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον κ. Ντάτσιτς με τον οποίο θα υπογράψει το Πρωτόκολλο Εφαρμογής της Συμφωνίας Επανεισδοχής ΕΕ-Σερβίας.

Πρόκειται για πρωτόκολλο μεταξύ της ελληνικής και της σερβικής κυβέρνησης που αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Σερβίας για την επανεισδοχή προσώπων που διαμένουν χωρίς άδεια, σύμφωνα με το άρθρο 19 της εν λόγω συμφωνίας, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στα κράτη – μέλη της ΕΕ να συνομολογούν εφαρμοστικά πρωτόκολλα επανεισδοχής με τη συγκεκριμένη χώρα.