Ερώτηση προς την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σχετικά με τη διάθεση αστυνομικών για την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει το κόμμα, «το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με δελτίο τύπου την 10-9-2012, ανακοίνωσε ότι “παύει επίσης η διάθεση των Αστυνομικών, που έχουν διατεθεί για την προστασία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «το όπλο του αστυνομικού, που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του βουλευτή Κουκούτση, χωρίς να συνοδεύει ο αστυνομικός τον βουλευτή, δείχνει ότι το υπουργείο παρά την παύση της διάθεσης για τους συγκεκριμένους λόγους , παραχώρησε ξανά τους αστυνομικούς από την πίσω πόρτα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης: «Έπαυσαν οι λόγοι που είχε σταματήσει η διάθεση των αστυνομικών; Κατέθεσε η Χ.Α. κάποια “βεβαίωση” στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ότι θα σταματήσει τις βίαιες ενέργειες και την αντιποίηση αρχής ή έκρινε η ηγεσία του υπουργείου ότι οι ενέργειες και οι συμπεριφορές αυτές των χρυσαυγιτών βουλευτών έχουν εκλείψει; Πόσους αστυνομικούς, σε ποιους βουλευτές της Χ.Α., από πότε τους έχουν διαθέσει και με ποια αιτιολογία;»

«Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει ότι κυβέρνηση και χ.α. βρίσκονται σε συνεργασία, εξυπηρετώντας ο καθένας από την πλευρά του και με τον τρόπο του, αυτή την αντιλαϊκή πολιτική», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.