Οι δυνατότητες προσέλκυσης βρετανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, η άρση των εμποδίων για την επιχειρηματικότητα και ιδίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και οι τρόποι βελτίωσης λειτουργίας της ενιαίας αγοράς προϊόντων, υπηρεσιών και ψηφιακού περιεχομένου, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης με τον Βρετανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τζον Κίτμερ.

Στο πλαίσιο αυτό, στη συνάντηση συμφωνήθηκαν τα εξής:

– Στελέχη του υπουργείου Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων (Business, Innovation and Skills) θα επισκεφθούν την Αθήνα για ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της άρσης των εμποδίων για την επιχειρηματικότητα και ιδίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και της βελτίωσης λειτουργίας της ενιαίας αγοράς προϊόντων, υπηρεσιών και ψηφιακού περιεχομένου.

– Θα συνεχιστεί η συνεργασία με το εν λόγω υπουργείο και το Γραφείο για το Δίκαιο Εμπόριο της Μ. Βρετανίας (UK Office for Fair Trading) σε θέματα πολιτικής ανταγωνισμού, με ανταλλαγή απόψεων σε θέματα τεχνογνωσίας.

Εξάλλου, το φθινόπωρο σκοπεύει να επισκεφθεί την Αθήνα ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου και Επενδύσεων, λόρδος Stephen Green προκειμένου να συζητηθούν οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 καθώς και οι δυνατότητες προώθησης των βρετανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στη σημασία της απελευθέρωσης του εμπορίου για την ώθηση της ανάπτυξης της Ευρώπης και συγκεκριμένα στη σημασία της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων.