Διήμερη επίσκεψη στην Κάλυμνο πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ο υπουργός θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αλιευτικών συλλόγων, ενώ θα επισκεφθεί μονάδα ιχθυοκαλλιεργειών, συσκευαστήρια αλιευμάτων, εγκαταστάσεις επεξεργασίας σπόγγων κ.ά.

Η επίσκεψη του κ. Τσαυτάρη στην Κάλυμνο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για τη στήριξη της «Γαλάζιας Ανάπτυξης» από το υπουργείο, η οποία προωθείται και μέσω της νέας ΚΑλΠ (Κοινή Αλιευτική Πολιτική), που στοχεύουν στην ενίσχυση των Ελλήνων αλιέων, στον εκσυγχρονισμό των αλιευτικών τους εργαλείων, στην αειφόρο διαχείριση των ιχθυοαποθεμάτων και τον εμπλουτισμό του θαλάσσιου περιβάλλοντος, καθώς και στην ενίσχυση της υδατοκαλλιέργειας στη χώρα μας.

Επισημαίνεται ότι η Κάλυμνος αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες και πιο παραγωγικές αλιευτικές περιοχές της χώρας με σημαντική δραστηριότητα στην αλιεία, τη σπογγαλιεία και τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί της Καλύμνου ο κ. Τσαυτάρης θα συναντηθεί, σήμερα, Δευτέρα 8 Ιουλίου, με το Δήμαρχο Καλυμνίων κ. Δ. Διακομιχάλη και τον Έπαρχο Καλύμνου κ. Κ. Σταυλά. Στη συνέχεια ο Υπουργός θα πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με την Ομοσπονδία Αλιευτικών Συλλόγων Νοτίου Αιγαίου, τους Αλιευτικούς Συλλόγους Καλύμνου, τοπικούς αγροτικούς συνεταιρισμούς, συλλόγους σφουγγαράδων κ.ά.

Επίσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη 9 Ιουλίου, τον Ταρσανά Αλιευτικών Σκαφών Καλύμνου, εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών, επεξεργασίας σπόγγων, συσκευαστήριο αλιευμάτων κ.ά.