Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κοινοβουλίων της Ελλάδας και του Κουβέιτ, παράλληλα με τη διεύρυνση της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα και του πρέσβη του Κουβέιτ στην Ελλάδα Saud Faisal Saoud Al Daweesh, ο οποίος και προσκάλεσε τον τρίτο τη τάξει πολιτιακό παράγοντα να επισκεφθεί τη χώρα του.

Ο κ. Τασούλας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η κάθε μία από τις χώρες μας έχει ένα όραμα, ένα σχέδιο: Το Κουβέιτ έχει ένα όραμα για το 2035, ένα ευρύ σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης πέρα από το πετρέλαιο, που ονομάζεται Kuwait Visions 2035. H χώρα μας έχει το δικό της όραμα, το δικό της σχέδιο, να επανέλθει σε μια κανονικότητα μετά τη δεκαετή κρίση και να σταθεροποιηθεί σε αυτήν την κανονικότητα με προκοπή και ευημερία.Επιδιώκοντας λοιπόν κάθε χώρα τα δικά της οράματα, θα διευκολυνθεί η επίτευξή τους με τη βελτίωση της διμερούς συνεργασίας μας, για την οποία θα συζητήσουμε στη συνέχεια».

Από την πλευρά του ο διπλωμάτης είπε ότι «σκοπός της σημερινής επίσκεψής μου είναι να σας επιδώσω πρόσκληση από τον συνάδελφό σας, Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης του Κουβέιτ, για να επισκεφθείτε τη χώρα μας και να ανταλλάξετε απόψεις για τη βελτίωση των διμερών και κοινοβουλευτικών σχέσεων. Εύχομαι οι κοινοβουλευτικές σχέσεις των δύο χωρών να φτάσουν στο σημείο που έφτασαν και οι μεταξύ μας πολιτικές σχέσεις».