Τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της διαβούλευσης αναφορικά με την αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, έργο της ομάδας είναι η αξιολόγηση των προτάσεων που κατατέθηκαν σε συνέχεια της αριθμ. 33201/2145/23-7-2019 πρόσκλησης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορικά με την αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» και η υποβολή σχετικών προτάσεων προς το σκοπό αυτό (νομοθετικές παρεμβάσεις, κανονιστικές αλλαγές και νέες παραμετροποιήσεις του ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ»).

Επίσης, έργο της ομάδας είναι η κωδικοποίηση και η απλοποίηση της σχετικής νομοθεσίας και των κανονιστικών ρυθμίσεων, καθώς και των υπαρχουσών εγκυκλίων, με σκοπό την καλύτερη εφαρμογή των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας και την απλοποίηση χρήσης του πληροφοριακού συστήματος.

Η ομάδα εργασίας, η οποία θα συνεδριάζει εντός του ωραρίου εργασίας, χωρίς επιπλέον αμοιβή, θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της, μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2019.